Ekonomi ‘Yeşil alanlar’ değer katıyor

‘Yeşil alanlar’ değer katıyor

24.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Projelerinde yeşil alanlara yatırım yapan gayrimenkul şirketleri, özellikle pandemi dönemi ve sonrasında öne çıkmaya başladı.

‘Yeşil alanlar’ değer katıyor

Bu konuda kapsamlı bir araştırmaya imza atan Belçika’daki Hasselt Üniversitesi’nin en son çalışmasına vurgu yapan Benesta Genel Müdürü Roksana Diker, “Bu araştırma evlerinin 300 metre ila 3 km etrafında yeşil alan, büyük bir park-bahçe bulunan çocukların, yaşıtlarına göre daha güçlü çıktığını ifade ediyor. Yıllardır üzerinde durduğumuz ‘geniş yeşil alan, park ve bahçe’ konusunun önemini bilimsel olarak da ortaya koymuş oldu” dedi.

Haberin Devamı

“Benesta BenLeo Acıbadem şehrin en merkezi konumunda yer almasına rağmen, doğayla iç içe bir yaşam sunuyor. Biz bu projeyi her yaştan bireyler için tasarladık ve hayata geçirdik. Çocuklarımızın gelişimi için geniş park ve bahçeye sahip yaşam alanları kritik öneme sahip” diyen Diker, sözlerini şöyle sürdürdü: “Projemizi tasarlarken, daha en başında çocukların hem sosyal hem de fiziksel olarak sağlıkla büyüyeceği bir proje hayal ettik. Teslimlerin bu yılın son çeyreğinde başlayacağı Benesta BenLeo Acıbadem’in yaş alan, yıllandıkça klasikleşecek tasarımı zamanın ötesinde. Yaşamın tüm renklerini bir araya getiren projemiz son teknoloji altyapısının yanı sıra ekoloji ve mimariyi gözeterek tasarlandı.” - EKONOMİ SERVİSİ