Ekonomi ‘Yılda 5-6 bin konut üretiyoruz’

‘Yılda 5-6 bin konut üretiyoruz’

14.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul, perakende, turizm, sanayi ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Artaş Holding, ‘Bir Harf, Binlerce Mutluluk’ mottosuyla gelecek yatırımlarına devam edeceğini duyurdu. Artaş’ın hedefleri arasında kira gelirine dayalı gayrimenkul yatırım ortaklığı kurma projesi öne çıkıyor.

‘Yılda 5-6 bin konut üretiyoruz’

DUYGU ERDOĞAN - Planlanan yatırım ve projelerle ilgili düzenlenen toplantıda bilgiler paylaşan Artaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “2004 yılından bu yana 37 bin konut teslim ettik. Her yıl 5-6 bin konut üretiyoruz. Avrupa Konutları markasıyla hayata geçirdiğimiz projelerde binlerce mutlu aile yaşıyor ve yeni projeler için çalışmalarımız sürüyor. Şu anda 8 şantiyemiz devam ediyor. Avrupa yakasında Bağcılar bölgesinde Avrupa Konutları Yenimahalle, Atakent bölgesinde Avrupa Konutları Ata projelerimiz var. Anadolu yakasında Avrupa Konutları Yamanevler projesinin yanı başında Avrupa Residence Yamanevler projesine imza atıyoruz. Sanayi odaklı hayata geçirdiğimiz Artaş Sanayi ve Ticaret Merkezi Avcılar’da yükseliyor. Bugün satışına başlayacağımız Yenimahalle projemizde 400’ü aşkın konut için 1200 talep aldık” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüme başlıyor

Gayrimenkul alanında yeni anlaşmalar yaparak hedef büyüten Artaş Holding, Doğan Holding ile Milpa arazisi ve İş GYO ile Profilo AVM anlaşmalarından sonra Cendere’de Eczacıbaşı arsasında proje geliştirmek için imzaları attı. Çetinsaya, “Bu projemiz, Vadistanbul’un devamı niteliğinde olacak. Bölgeye hakimiz ve tüketici taleplerini çok iyi biliyoruz” dedi. Çetinsaya, şehrin merkezindeki Profilo projesiyle ilgili olarak ise, “Ticari ofis tarafının ruhsatını alıyoruz, yıl sonunda da AVM tarafının yıkımını yapacağız. Burada yeni bir AVM düşünmüyoruz. Ülkemizin konuta ihtiyacı var. Mecidiyeköy’de kentsel dönüşüme imza atacağız” diye konuştu.

Gayrimenkul yatırım ortaklığı da kuracaklarını açıklayan Çetinsaya, “Ticari ünite odaklı, kira gelirleri olan bir GYO kurma hedefindeyiz. Sermaye Piyasası Kurulu’nun onaylarının ardından GYO’yu kuracağız. İçerisinde 1300 birim yer alacak. Halka açıldığında kira gelirini vatandaşlarla bölüşeceğiz. Yılda 3 kez temettü dağıtacak” dedi.