Ekonomi Yıldıramazlar

Yıldıramazlar

30.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıları iş dünyası şiddetle kınarken, terör karşısında ‘yılmayacaklarını’ ifade ettiler. Her zamankinden fazla birlik ve beraberlik zamanı olduğu dile getirildi

Yıldıramazlar

Türk iş dünyası Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını lanetlerken, hiçbir gücün Türkiye’yi yıldıramayacağı mesajını verdi.

Haberin Devamı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD) yapılan açıklamada, terörün bir kez daha cani bir eylem gerçekleştirdiği belirtilerek, şöyle denildi: “Atatürk Havalimanı’nda masum insanlar bu alçak saldırıda yaşamlarını yitirdi. Bu hain terör saldırısını şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının acısını en derinden paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun.

Ülkemizin doğrudan kalbine yöneltilmiş bu hain saldırı, terörle küresel ölçekte topyekun mücadele ihtiyacının önemini ve aciliyetini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Terörün nereden geldiğinden ve yönteminden bağımsız olarak, terörle mücadelede ve teröre kaynaklık eden sorunların çözümünde bölgesel ve uluslararası çabaların ve işbirliğinin kararlı bir şekilde artmasını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

‘Amacına ulaşamaz’

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, birlik ve beraberliği hedef alan saldırıların asla amacına ulaşamayacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Vicdanlara sığmayan bu cinayetler, insanlığın utanç duyduğu olaylardır. Bu olay hepimizin ciğerini yakmıştır. Üzüntümüz çok büyük. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumak zorundayız. Herkes bilmelidir ki birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.”

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar da, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırı karşısında ‘yılmayacaklarını’ söyledi. Çağlar, “Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıyı lanetliyorum. Yüreklerimiz bir kez daha yandı. Yetmiş iki milletten yolcunun hep birlikte bulunduğu dış hatlar terminalinde gerçekleştirilen bu patlamaların hedefi tüm insanlıktır. Yılmayacağız, ülkemizin huzuruna kasteden canilerin karşısında hep birlikte duracağız” dedi.

‘Birlik, beraberlik zamanı’

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ise, saldırıyla ilgili şunları söyledi: “İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısı, insanlık değerlerine, barışa ve huzura yapıldığı kadar; İstanbulumuzun kimliğine de yapılmıştır. Bu vahşi terör aynı zamanda medeniyetler ve kültürlerin başkenti olan İstanbulumuzu başka bir kimliğe dönüştürme çabasıdır. Fakat buna asla muvaffak olamayacaklar. Millet olarak acımız büyüktür. Birlik, beraberlik ve dayanışmaya bu acılı günlerde daha fazla önem vermeliyiz.

Haberin Devamı

Masum insanların vefatına ve yaralanmasına neden olan bu saldırıyı lânetliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem de, küresel bir tehdit olan terörle mücadelenin uluslararası dayanışma içinde ve kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini bildirdi. Erdem, “Türkiye’nin istikrarına ve geleceğine duyduğumuz güveni bir kez daha vurgulayarak bu elim saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadesini kullandı.

Dev firmalardan Türkiye’ye taziye

Patlama sonrasında dünya devi firmaların CEO’ları da sosyal medya hesaplarından saldırıyı kınadı. Apple CEO’su Tim Cook, Twitter hesabından baş sağlığı mesajı yolladı. Cook, “Dualarımız Türk halkı için #Istanbul” tweetini Türkçe olarak yayınladı.

Microsoft CEO’su Satya Nadella ise, yine Twitter hesabından “Bütün kalbim ve iyi temennilerim, İstanbul’daki korkunç saldırıdan etkilenen insan ve ailelerle beraber” dedi.

ABD’li operatörler AT&T, Sprint, T-Mobile ve Verizon da abonelerinin Türkiye’deki ailelerini ücretsiz arayabileceklerini duyurdu. AT&T CEO’su John Legere, saldırıyı kınayan bir tweet attı. Abonelerinin 5 Temmuz’a kadar Türkiye’deki yakınlarını ücretsiz arayıp mesaj atabileceklerini belirtti.