Ekonomi Yılın otomobili ‘melez’ Ioniq

Yılın otomobili ‘melez’ Ioniq

19.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Yılın otomobili ‘melez’ Ioniq

Otomotiv Gazetecileri Derneği’nin (OGD) bu yıl 3. kez düzenlediği “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) yarışmasında, bu yıl ipi Hyundai’nin “hibrit” teknolojili çevreci modeli “Ioniq”, ilk sırada göğüsledi. Yarışmanın ödül töreninde ayrıca, Türk otomotiv sektörüne katkı sağlayanları onurlandırmak amacıyla, Türkiye’de 50. yılını kutlayan Tofaş ve Mercedes-Benz Türkiye’ye de onur ödülleri verildi.

Haberin Devamı

Artık geleneksel hale gelen ve Türkiye’de otomotiv sektörünün prestijli organizasyonları arasında yerini alan, OGD’nin düzenlediği “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının bu yılki birincisi Hyundai Ioniq Hybrid olurken, dernek üyesi 76 otomotiv gazetecisinden toplamda 3 bin 820 puan alarak bu sonuca ulaştı.

Türkiye’nin “otomobil Oscarı” olarak nitelendirilen “Türkiye Yılın Otomobili” ödülünün açıklandığı gecede bir konuşma yapan OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasınının tüketiciler için yol gösterici özelliğinin bulunduğunu vurguladı.

Yarışmanın tüm aşamalarında finalist otomobiller arasında büyük bir rekabetin yaaşandığını da belirten Sandık, “Objektif bakış açısıyla otomobilleri değerlendirirken, fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde bulundurduk. Seçimimizin tüketicilerin otomobil satın alırken, yılın otomobili yarışmasını referans olarak görmesi bizler için çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

‘Temiz gelecek’

Törende ödülü teslim alan Hyundai Assan Genel Müdür Yardımcısı Murat Berkel de, otomotiv gazetecilerinin verdiği bu karardan büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi. Berkel, öyaptığı konuşmada “Bugün çevreci otomobiller dünyayı yaşanabilir kılmak için çok önemli. Dünyayı korumamız gerekiyor. Dolayısıyla çocuklarımıza çok güzel bir dünya bırakmak için hibrit teknolojisi büyük bir önem taşıyor. Dünyayı nasıl güzelleştiririz ve nasıl temiz bir gelecek bırakırız, üreticiler olarak bunu düşünüyoruz” dedi.

Bu yıl 3. kez düzenlenen yarışmanın ilk etabında 23 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer almış, finale kalan araçlar, Intercity İstanbul Park pistinde gerçekleşen etkinlikle test edilmişti. Finalde Ioniq’le birlikte BMW 5 Serisi, Ford Fiesta, Peugeot 5008, Skoda Kodiaq, Volkswagen Polo ve Volvo XC60 modelleri de yer alıyordu. Türkiye’de Yılın Otomobili 2018 yarışması, PPG Otomotiv Tamir Boyaları ana sponsorluğunda, Bridgestone, Intercity ve Shell Helix Motor Yağları co-sponsorluğunda gerçekleşti.

Haberin Devamı

Yarışmanın ilk yılında Skoda Superb, ikinci yılında da Renault Megane Sedan bu ödüle layık görülmüştü.