Ekonomi Yılmazlar Holding’den hükümeti sert eleştiri

Yılmazlar Holding’den hükümeti sert eleştiri

26.01.2011 - 12:38 | Son Güncellenme:

800 Türk işçinin İsrail’den sınırdışı edilmesine hükümetin kayıtsız kaldığını belirten Yılmazlar Holding İsrail Genel Müdürü Ahmet Arık, "İsrail’deki 800 Türk çalışana yardım alabilmek için Hamas’a mı kaydettirmemiz gerekiyor? Bu insanlar Türk vatandaşıdır. Neden sessiz kalıyorsunuz" dedi.

Yılmazlar Holding’den hükümeti sert eleştiri

Savunma Bakanlığı’nın haksız bir fiil işlediğinin altını çizen Arı, hükümeti kayıtsız kalmakla suçlayarak şöyle devam etti: "İsrail’deki 800 Türk çalışana yardım alabilmek için Hamas’a mı kaydettirmemiz gerekiyor? Bu insanlar Türk vatandaşıdır. Neden sessiz kalıyorsunuz? Savunma Bakanlığı haksız bir fiil işliyor. Büyük bir usulsüzlük yapılmaktadır. İsrail tarafından sınır dışı edilmek istenen bu insanların sorununa neden sahip çıkılmıyor? Konu ile ilgili olan Savunma Bakanlığı kendi imzaladıkları sözleşmeleri ihlal etmektedirler. SSM bürokratlarınız hilekar davranarak yolsuzluk yapmaktadırlar.

Türk vatandaşı olan 800 çalışanın İsrail’de muhatap kaldığı bu muameleye tepki koymanız için bu insanların illaki Filistin vatandaşı mı olması gerekiyor? Dikkatinizi çekmeleri için bu insanların da Hamas gibi İsrail’de otobüs mü patlatmaları lazım?" Türk hükümetinin birinci sorumluluğunun, "Türk vatandaşları olduğunu" vurgulayan Arık, "Hamas için kıyamet kopardınız. 800 Türk vatandaşına sahip çıkmamak için sesinizi dahi çıkarmadınız. Her Türk vatandaşı ile ilgili sorumluluğunuz olduğunu unutmayın" dedi.

İsrail polisi’nin 31 Ocak’ta 800 Türk vatandaşını sınır dışı edeceğini ikinci kez açıkladığını hatırlatan Arık, "Bu 800 kişi Filistinli olsaydı kesinlikle sessiz kalmazdınız. Nerede Dışişleri Bakanınız? Bu insanlar Filistinli olsaydı BM göreve çağırılmıştı çoktan" diyerek şunları söyledi: "İddia ediyorum bu 800 insan Filistin vatandaşı olsaydı ve İsrail’den sınır dışı edilseydi başbakan ve dışişleri bakanı olarak dünyayı ayağa kaldırmış olurdunuz çoktan. İsrail polisi 31 Ocak 2011 tarihinde 800 Türk vatandaşı çalışanımızı sınır dışı etmek için ikinci kez uyarı ve açık bir tebligat yollamış olmasına rağmen, ne Başbakan ne de Dışişleri Bakanı olarak ağzınızı açıp tek bir laf dahi etmediniz. Bu durumu şiddetle kınıyoruz ve milletimizin vicdanına havale ediyoruz."(ANKA)