Ekonomi Yöneticiye AB’de iş sertifikası

Yöneticiye AB’de iş sertifikası

15.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koteder’in yeni kurduğu “Akademi” platformu, eğitim alanlara verilecek olan BTEC yeterlilik sertifikası yoluyla orta düzey yöneticilerin Avrupa’ya açılmasına aracılık etmeyi hedefliyor

Yöneticiye AB’de iş sertifikası

Borsaya Kote Ortaklık Yöneticileri Derneği (Koteder), sadece halka açık şirketlerde değil tüm şirket ve kurumların yönetim kademesindeki insan değerinin yeni ekonomi ve toplumsal dinamiklerin gereklerine göre rekabetçi şekilde geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Koteder Akademi’yi kurdu. Kurum dünyanda alanında uzman kurumlardan Pearson’ın yanı sıra Türkiye’den United Eğitim Danışmanlık ile işbirliği gitti.

Haberin Devamı

Koteder Başkanı Nalan Erkarakaş, hedef kitlelerinin şirketlerdeki orta düzey yöneticiler oluğunu amaçlarının ise uluslararası düzeyde bir öğrenim ile sermaye piyasası normlarında yönetici yetiştirmek olduğunu ifade etti. Erkarakaş, “Sermaye piyasasında hiçbir şey garanti edilmezken, biz bu eğitimin şirketlere sermaye piyasasının normlarını içselleştirecek yöneticiler kazandıracağını garanti ediyoruz” dedi.

‘Geliri de artacak’

Nalan Erkarakaş, bu akademik eğitimi alan yöneticilerin uluslararası arenada artık işgücü havuzuna dahil olacağını ifade ederken bu anlamda çalışma hayatında sınırları kaldıracak bir program için çalıştıklarını ifade etti.

Nalan Erkarakaş, bunu sağlamak için de uluslararası alanda geçerliği olan BTEC Yeterlilik Sertifikası programlarını eğitime dahil edeceklerini belirtirken sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“BTEC sertifikaları yöneticilere eğitimlerini Yüksek Lisans derecesine tamamlama şansı sağlıyor. Ayrıca bu alanda Pearson’ın çalıştığı akademilerle işbirliği olanakları bulunuyor. Programı yarım bırakmak zorunda kalanlar beş sene içinde Türkiye veya yurtdışında BTEC akreditasyonlu eğitim merkezlerinde bu 110 ülkeyi kapsıyor ki eğitime kaldığı yerden devam edebilecek.”

Bu eğitimlerin şirketlerin performans ve gelirlerini pozitif etki etmesini bekledikleri anlatan Nalan Erkararaş, “Bu eğitime katılanların da kişisel gelir ve refahı artacağı gibi yönetsel becerileri de o yönde gelişecek. Daha önemlisi yöneticilere yabancı ülkelerde de kariyer pencereleri açacak” ifadelerini kullandı.

4 aylık program

Koteder Yönetim Kurulu Üyesi Sevdil Yıldırım, orta düzey yöneticilerin eğitimin ardından alacağı BTEC sertifakasını yüksek lisanslarında derse saydırabileceği gibi, Avrupa Birliği’nde (AB) olası iş imkanlarında da kullanabileceğini söyledi. Toplam 119 saat sürecek eğitimler 4 ayda tamamlanacak. Program 2018’le birlikte başlatılacak. Programda 12-15’er kişilik gruplar halinde eğitim verilecek.