Ekonomi Yunan 'feta'sına rakip: Ezine peyniri

Yunan 'feta'sına rakip: Ezine peyniri

27.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Ezine ilçesinde kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’yle  (OSB) ilgili kamulaştırma sürecinin başladığını anımsatarak, “Çanakkale’nin  ürünleri Ezine’den dünyaya açılacak, pazar alanı çok genişleyecek. Meyvenin,  sebzenin, Ezine peynirinin lezzeti sınırları aşacak. Tabiri caizse karşı komşumuz  Yunanistan’ın meşhur Feta’sına bizim Ezine peynirimiz pazar alanında rakip  olacak” dedi.

Yunan fetasına rakip: Ezine peyniri

Turan, yeni tesislerle Çanakkale’deki ürünlerin dünya pazarına açılmasının ve pazar alanının genişlemesinin sağlanacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

Gıda ihtisas bölgesi

“Lezzet olarak da kalite olarak da bakıldığında Çanakkale’nin Ezine peynirinin Yunanistan’ın Feta’sıyla kıyaslanması bile mümkün değil. Dünyada hala Ezine peyniri gibi bir peynir yok ancak Avrupa’da farklı etiketlerle, farklı birtakım ambalajlarla çok daha ekonomik olan ürünler söz konusu. İhracatı çok olan, çok fazla ekonomik getirisi olan ürünler söz konusu. Bizler bunu aşabilmek için bizim üreticimizin daha kıymetli ihracat yapması için daha kıymetli mal üretmesi için Ezine’de Gıda İhtisas OSB’nin kurulması kararını aldık. Bununla ilgili tüm paydaşlar büyük bir mesai harcadı, büyük bir irade ortaya koydu. Bu konuda kamulaştırma süreci (mayıs ayı) başladı.”

Haberin Devamı

Yazarlar