Ekonomi Ziraat Katılım’ın hedefi 50 şube

Ziraat Katılım’ın hedefi 50 şube

30.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan, “Yıl sonunda nakdi ve gayrinakdi fon kullandırım tutarımızın şube ağımızın artmasıyla 10 milyar liraya ulaşabileceğini öngörüyoruz” dedi.

Ziraat Katılım’ın  hedefi 50 şube

Kamunun ilk katılım bankası olarak birinci yılını dolduran bankanın bir yıllık performansını paylaşan Arslan, bu sürede Türkiye genelinde 34 şubeye ulaştıklarını, bunun 9’unun İstanbul’da, diğerlerinin ise Ankara, Adana, Adapazarı, Aksaray, Aydın, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, İskenderun, İzmir, İzmit, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kütahya, Van, Rize ve Şanlıurfa’da olduğunu söyledi.

Arslan, Türkiye milli gelirinin yüzde 70’inin temsil edildiği bölgelerde şube ağı kurduklarını belirterek, “Bu yılki hedefimiz 50 şubeye ulaşmak. Bunu rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. 2017 yılı sonunda 100 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. 1 yaşındaki Ziraat Katılım, hedeflerine emin adımlarla ilerliyor” diye konuştu.

Hedefe uygun hareket
Kamunun katılım bankacılığına girmesiyle müşterilerden yoğun ilgi gördüklerini ifade eden Arslan, genel müşteri profiline bakıldığında, müşterilerinin yüzde 70’inin konvansiyonel bankalarda hesapları bulunan kişilerden oluştuğuna dikkati çekti.
Arslan, kamu katılım bankalarının kurulma gerekçelerinden birisinin, yüzde 5 olan katılım bankacılığı payının daha da yükseltmesi olduğunu, gelen müşteri profili göz önüne alındığında bu amaç doğrultusunda yol alındığını kaydetti.
Mevcut katılım bankalarından müşteri çekmek yerine geleneksel banka müşterilerini kazanmak suretiyle katılım bankacılığının payını arttırmayı arzu ettiklerini vurgulayan Arslan, 12 aylık süreçte belirledikleri hedefe uygun hareket ettiklerini anlattı.