Ekonomi ‘Ekonomideki canlılıkla hedefler aşılacak’

‘Ekonomideki canlılıkla hedefler aşılacak’

16.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Ekonomideki canlılıkla hedefler aşılacak’

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçenin şubatta 1.9 milyar lira açık verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Şubatta bütçe gelirlerinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30.1 artarak 61 milyar lira, bütçe giderlerinin ise yüzde 17 artarak 62.9 milyar lira olduğunu belirten Ağbal, bu çerçevede bütçe açığının 1.9 milyar lira, faiz dışı fazlanın ise 4.8 milyar lira olduğunu bildirdi. Ağbal, ocak-şubat döneminde bütçe açığının 201 milyon lira olduğunu belirtti.

Ekonomideki canlılığın, 2018 vergi gelirleri performansının Orta Vadeli Program’da (OVP) öngörülen hedeflerin aşılabileceğine işaret ettiğini aktaran Ağbal, “Yılın ilk iki ayında bütçe harcamaları bütçe hedefleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleşti. Bütçe giderleri içerisinde en büyük artış yatırım harcamalarında oldu. Önümüzdeki aylarda OVP hedefleri içinde kalarak yıl sonu bütçe hedefinin elde edilmesi konusunda gerekli kararlılığı göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KDV geçti...

Katma Değer Vergisi (KDV) kanununda değişiklikler öngören ve sonraki döneme devreden KDV’nin bir takvime bağlı iade edilebilmesinin önünü açan kanun tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Bakan Ağbal’ın verdiği bilgilere göre kurumların birikmiş yaklaşık 160 milyar TL tutarında KDV alacağı var.