Ekonomi Ekonomiye desteği 261 milyar TL oldu

Ekonomiye desteği 261 milyar TL oldu

02.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

2017’nin ilk yarısında nakdi ve gayri nakdi krediler ile ekonomiye desteğini 261 milyar TL’ye yükselten Yapı Kredi’nin toplam mevduatı 164.2 milyar TL oldu.

Ekonomiye desteği 261 milyar TL oldu

Kredi kartları pazarındaki liderliğini 29. yıla taşıyan Yapı Kredi’nin net karı ise 1 milyar 893 milyon TL olarak gerçekleşti.
Yapı Kredi CEO’su Faik Açıkalın, müşteri odaklı yatırımların pozitif sonuçlarını almaya devam ettiklerini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

Haberin Devamı

“Hedeflediğimiz güçlü ve sağlıklı büyüme oranlarını yakaladığımız bir yarıyılı tamamladık. Toplam mevduatımız geçen yıla oranla yüzde 19 artış göstererek 164.2 milyar TL’ye ulaştı. Müşteri odaklı başarılı stratejimizin göstergesi olarak kredi mevduat oranımız yüzde 110 seviyesinde gerçekleşti. Ekonomiye katkımızın artarak sürdüğü yılın bu döneminde, özellikle Kredi Garanti Fonu’nu etkin ve verimli kullandık. Bu sayede Türkiye ekonomisine, özellikle de KOBİ’lerimize destek olmaya devam ettik. Nakdi kredilerimiz bir yıl içerisinde yüzde 15 arttı ve 186 milyar TL’ye yükseldi.”

Küresel belirsizliğe rağmen Yapı Kredi’nin fonlama kaynaklarını güçlendirmeye devam ettiğini belirten Açıkalın, “Yılın ilk yarısında uluslararası birçok yatırımcının büyük ilgi gösterdiği borçlanma işlemlerine imza attık. Sene başından bu yana 1.1 milyar dolar ve 500 milyon TL Eurobond ihracı gerçekleştirdik.

Haberin Devamı

Uluslararası piyasalarda Yapı Kredi’ye ve Türkiye ekonomisine güveni bir kez daha teyit ettik. 1 milyar 350 milyon dolar temin ettiğimiz sendikasyon kredisi 19 ülkeden 48 banka katılımıyla yılın en çok ilgi gören işlemlerinden oldu” dedi.