Gündem Eksi 30 derecede destan yazıyorlar

Eksi 30 derecede destan yazıyorlar

27.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı Tekeli 2’nci Hudut Taburu’na bağlı Mirgesav Dağı üzerinde hudut güvenliğini sağlamak, terörle ve örgütün finans kaynağı kaçakçılıkla mücadele etmek için 2 bin 807 rakımda kurulan üs sayesinde PKK’nın kış üslenmesine ve kaçakçılık ticaretine darbe vuruldu.

Eksi 30 derecede destan yazıyorlar

Irak’taki terör kamplarından gelen PKK’lıların geçişine izin vermeyen Hudut Kartalları, sık sık hareketlilik yaşanan bölgeleri ağır silahlarla ateş altına alıyor.

Teröristlerin en küçük hareketinin bile takip edildiği, Türkiye İran ve Irak’ın sıfır noktasında ‘Şeytan Üçgeni’ olarak bilinen noktadaki Mirgesav Üs Bölgesi’nde görev yapan özel eğitimli Mehmetçik bölgeye ağır silahlar yerleştirip mağaralar yapmaya çalışan PKK’lılara karşı amansız bir mücadele yürütüyor.

Stratejik öneme sahip bölgede insansız hava araçları görüntü alırken, üs bölgesinde de teknolojik cihazlarla gece-gündüz gözetleme yapılıyor. Elde edilen görüntüler üzerine PKK’lıların bulunduğu noktalar zaman zaman Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar ve üs bölgesindeki ağır silahlarla yoğun bir şekilde atış altına alınıyor.

Yazarlar