Gündem El Bab’da 69. şehit

El Bab’da 69. şehit

22.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyük ölçüde kontrol altına alınan El Bab’da, DAEŞ’li teröristler gizlendikleri tünel ve dehlizlerde vuruldu. DAEŞ mensubu teröristlerle çıkan çatışmada ve icra edilen topçu atışları ve hava harekâtları sonucunda 15 terörist etkisiz hale getirildi.

El Bab’da  69. şehit

Koalisyona ait savaş uçaklarının bombaladığı dört bina imha edilirken, 29 terörist öldürüldü. Önceki gün içinde toplam 44 terörist etkisiz hale getirildi. El Bab’da arama-tarama faaliyeti sırasında iş makinasının yanında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker şehit düştü, iki asker de yaralandı. Şehit düşen Piyade Astsubay Yunus İşcan’ın cenazesi dün memleketi Tekirdağ’a uğurlandı. Fırat Kalkanı kapsamında yürütülen operasyonda İşcan ile birlikte şehit askerlerin sayısı 69’a yükseldi.

Minik Yiğit yetim kaldı

Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’nda görev yapan Komando Piyade Astsubay İşcan’ın bir süre önce geçici görevle Gaziantep’e gittiği belirtildi. Hafife Özden İşcan ile evli olan İşcan’ın 1.5 yaşında bir oğlu olduğu öğrenildi. Şehidin Kayseri’de yaşayan eşinin acı haberi alır almaz oğlu ile birlikte eşinin toprağa verileceği Hayrabolu için yola çıktığı öğrenildi. İşcan’ın daha önce Başika’da görev yaptığı öğrenildi.