Gündem El Bab şehitlerine son veda...

El Bab şehitlerine son veda...

26.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye’de Fırat Kalkanı harekâtının yürütüldüğü El Bab bölgesinde terör örgütü DAEŞ tarafından yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan astsubay Hasan Çoban ile uzman onbaşı Selman Çelik için Gaziantep Havalimanı’nda tören düzenlendi.

El Bab  şehitlerine  son veda...

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, siyasi parti başkanları, belediye başkanları ve askerlerin katıldığı tören sonrası şehit astsubay Hasan Çoban’ın cenazesi memleketi Balıkesir’in Burhaniye ilçesine, uzman onbaşı Selman Çelik’in cenazesi ise Kütahya’ya gönderildi. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Çoban ve Çelik ile birlikte şehit askerlerin sayısı 71’e yükseldi. Memleketi Kütahya’ya getirilen şehit Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Selman Çelik’in cenazesini bir pazarlama şirketinde çalışan babası Süleyman Çelik, annesi Halime Çelik, kardeşleri Harun ve Talha Çelik, yakınları, mülki amirler ve komutanlar karşıladı. Şehidin naaşının cenaze arabasına taşınması sırasında şehidin fotoğrafını taşıyan askerin yanına giden baba, oğlunun fotoğrafına sarılıp öptükten sonra, askerlerle birlikte tabutunu cenaze aracına taşıdı.

El Bab  şehitlerine  son veda...


10 bin kişi katıldı
Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Hasan Çoban’ın Balıkesir’e getirilen cenazesi askeri manga ile karşılandı. 10 bin kişinin katıldığı cenaze Geriş Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehit Uzman Onbaşı Selman Çelik ise Kütahya’nın Kaynarca köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi.