Elazığ ELAZIĞ CİP KÖYÜNE ’OĞUZ ATA KÜTÜPHANESİ’ AÇILDI

ELAZIĞ CİP KÖYÜNE ’OĞUZ ATA KÜTÜPHANESİ’ AÇILDI

14.02.2016 - 15:43 | Son Güncellenme:

.

ELAZIĞ CİP KÖYÜNE ’OĞUZ ATA KÜTÜPHANESİ’ AÇILDI

Elazığ’ın Cip köyünde, 3 binin üzerinde kitap sayısı bulunan Oğuz Ata Kütüphanesi açıldı.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ Şubesi tarafından Cip köyünde Oğuz Ata adının verildiği kütüphane kuruldu. Kütüphanenin açılışına Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ İl Başkanı Fatih Murat Taşkın, Cip köyü Muhtarı Selçuk Özen, Elazığ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Uluslar arası öğrenci değerlendirme programında başarılı olan ülkelerin aynı zamanda kitap okuma oranında en yüksek olduğu ülkeler olduğunu belirten Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ İl Başkanı Fatih Murat Taşkın, "Burada çıkartacağımız sonuç kitap okuma alışkanlığı ile bilimsel gelişmişlik arasında doğrudan bir ilişki olduğudur. Bize, dinimizin emirleri, peygamber efendimizin hadisleri ve atalarımızın nasihatleri de bu yöndedir. Milletlerin kendilerine yaptıkları bilimsel yatırımla güç ve değer kazandıkları bu çağda, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ İl Şubesi olarak bugün Elazığ’da kurmuş olduğumuz 3. kütüphane olan Oğuz Ata Kütüphanesi’nin açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Elazığ’da kütüphanesiz köy kalmasın diyerek Elazığ’daki tüm STK’ları da hizmette yarışa davet ediyoruz. Farklı alanlarda her yaşa hitap edebilecek 3 binin üzerinde kitaptan oluşan kütüphanemize de Türk’ün ulu hakanı ve atası Oğuz Han’ın ismini vermeyi kararlaştırdık" dedi.
Bu kütüphanenin, Cip köyüne, millete, devlete, şehre hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ettiğini söyleyen Cip köyü Muhtarı Selçuk Özen, "Cip Köyü gençleri devletini, milletini ve vatanını seven insanlardan oluşmaktadır" diye konuştu.
Kitapların, kendilerine çok büyük faydası olacağını vurgulayan Cip köyü sakinlerinden Mehmet Yıldırım, "İleride öğrencilerimiz bu kütüphaneden faydalanacak. Köyümüzde kütüphanemizin olması şarttı" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek kütüphane hizmete açıldı.

Yazarlar