Elazığ ELAZIĞ’DA SPOR MERKEZLERİ AÇILDI

ELAZIĞ’DA SPOR MERKEZLERİ AÇILDI

29.06.2014 - 18:10 | Son Güncellenme:

.

ELAZIĞ’DA SPOR MERKEZLERİ AÇILDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle, Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Elazığ’da da Spor Merkezleri, düzenlenen törenle açıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı’nın kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziran tarihi, Türkiye'deki İl Spor Merkezleri’nin açılış tarihi olarak belirlenirken, bu kapsamda Elazığ İl Spor Merkezleri düzenlenen törenlerle açıldı. Okulların tatile girmesiyle birlikte çocuk ve gençlerin okul stresinden uzak bir şekilde eğlenceli bir ortamda tatillerini geçirebilmeleri, spor yaparak, beden ve ruh sağlıklarının korunabilmesi amaçlanarak açılan İl Spor Merkezleri toplam 28 branşta faaliyet gösterecek. Atletizm, basketbol, badminton, boks, jimnastik, güreş, hentbol, futbol, karate, masa tenisi, okçuluk, satranç, tenis, voleybol, taekwondo, judo, izcilik, halk oyunları, bağlama, tiyatro, Türk Halk Müziği, yüzme, İngilizce ve gitar branşlarında faaliyet gösterecek olan İl Spor Merkezleri’ndeki temel amaç gençliği sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora yönlendirmek.
Açılış töreni sonrası değerlendirmelerde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Bülent Tekataş, il spor merkezleri sayesinde çocukların hem yaz aylarında spor yapmalarını hem de onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı hedeflediklerini belirtirken, bu yıl önceki yıllardan farklı olarak, mahallelerde de faaliyet vereceklerini söyledi.

Yazarlar