Gündem Elbistan’da nehir ve kuyulara izolasyon yapılmamış

Elbistan’da nehir ve kuyulara izolasyon yapılmamış

02.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde geçen hafta Ceyhan Nehri’nden şehir şebekesine takviye su sağlayan kuyulara norovirüs bulaşmasından dolayı baş dönmesi, yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle 45 bin kişi hastanelere başvurdu.

Elbistan’da nehir ve kuyulara izolasyon yapılmamış

Halen bazı vatandaşların aynı şikayetlerle hastanelere başvurduğu ilçede savcılık tarafından başlatılan soruşturma devam ederken, Büyükşehir Belediyesi tarafından nehirden su sızan keson kuyularının izolasyon çalışması tamamlandı.

Testlerden sonra açılacak

Yapılan ölçümlerde sızdırmazlık raporu olumlu sonuçlanan keson kuyularda, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce yapılacak hijyen testlerinin ardından ilçeye su verileceği belirtildi. Başkan Erkoç, 45 bin kişinin hastanelik olduğu salgına yol açan keson kuyular ile Ceyhan Nehri arasında bölgeden akan su kaynaklarının geçişini önleyecek bir izolasyon yapılmadığını söyledi. Erkoç, “Burada bir sızdırmazlık problemi varmış, bu olayla tespit edildi. Yani bu sistemde; nehir ile keson kuyular arasında su geçişini önleyecek bir izolasyon yapılmadığını tespit ettik” dedi.