Ekonomi Elektrikli oto sizden % 20 indirim bizden

Elektrikli oto sizden % 20 indirim bizden

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, hayata geçirdikleri sürdürülebilir ve inovatif projeler kapsamında “Yüzde 100 elektrikli otomobillerin kaskolarına yüzde 20’ye varan oranda indirim sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Elektrikli oto sizden % 20 indirim bizden

Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, son 1 yıl içerisinde hayata geçirdikleri 3 özel sürdürülebilir çözüm ve inovasyon alanında 3 girişime verdikleri desteklerin önemine değindi. Somersan-Coqui, “En büyük gururumuz daha iyi bir çevre, daha iyi bireyler, kurumlar ve toplum yaratılmasına katkı sağlamaya dair verdiğimiz sözümüzü tutabilmiş olmamız” dedi.

Haberin Devamı

Dün düzenlenen toplantıda konuşan Aylin Somersan-Coqui, sigorta sektörünün ilk sürdürülebilirlik modelini ve stratejisini oluşturduklarını söyledi.

Elektrikli oto sizden % 20 indirim bizden
Kâr kaybına teminat

Somersan Coqui, “iyi çevre” hedefiyle adım atan Allianz Türkiye’nin, iklim değişikliğinin en önemli nedenlerinden birinin fosil yakıt kullanımı olmasından yola çıkarak elektrikli otomobillere kasko avantajı sağlanması çözümünü devreye aldığını anlattı.

Somersan Coqui, şirketin elektrikli otomobillerin kullanımını teşvik etmek amacıyla özel araç kategorisinde değerlendirilen yüzde 100 elektrikli otomobillerin kasko net primlerinde otomobil ve marka türüne göre değişen yüzde 20’ye varan indirim sağladığını bildirdi.

Allianz Türkiye’nin geliştirdiği bir başka çevre çözümüyle güneş enerjisi santrallerinde herhangi bir fiziksel hasardan bağımsız, olumsuz hava koşulları nedeniyle güneş ışınlarının düşük seviyede kullanılabilmesi sonucu oluşan kâr kayıplarını teminat altına alan bir ürün de çıkardığını belirten Aylin Somersan Coqui, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Kış aylarında bile güneşi gördüğümüz ender bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye’de 2 bin 737 saat güneşlenme süresine karşılık 860 megavat enerji elde ediliyor. Almanya’ya baktığımızda 1.600 güneşlenme süresi karşılığı 40 bin megavat enerji üretiliyor. Yani bizden yüzde 60 az güneşle 46 kat fazla enerji üretimi gerçekleştiriyorlar.”

MAMOGRAFİ TESTİNDE BÜYÜK ARTIŞ

Aylin Somersan Coqui, Allianz Türkiye’nin önleyici çözümler kapsamında “iyi bireyler” adına attıkları adımla meme kanseriyle mücadelede “erken tanı hayat kurtarır” mottosuyla kadın sağlık sigortalılarına, teminat kapsamındaki mamografi haklarını hatırlattığını anlatarak, 40 yaş üstü kadın sağlık sigortalılarının 115 bininin 40 bin 500’üne ulaştıklarını, belirlenen kontrol grubundaki mamografi oranının da yüzde 8’den yüzde 54’e çıktığını, şimdiye kadar aranan sigortalıların yaklaşık yüzde 30’unun kendi kendine meme muayenesi konusunda ek bilgi talebinde bulunduğunu açıkladı.

Somersan Coqui şöyle devam etti: “2017’de 2016’ya oranla yüzde 20 daha az elektrik, yüzde 6,3 daha az su ve kişi başına yüzde 7 daha az kağıt tükettik. Alternatif enerji kaynaklarının kullanımını yüzde 26 artırdık ve yıllık 108 bin adet pet şişe kullanımını elimine ettik. Teknolojinin etkin kullanımı sayesinde seyahatlerden kaynaklanan karbon ayak izimizi de yüzde 4,3 düşürmeyi başardık.”

Yazarlar