Cadde Elnur Hüseynov kimdir?

Elnur Hüseynov kimdir?

19.02.2015 - 11:06 | Son Güncellenme:

Elnur Hüseynov zorlu yarışın galibi oldu. Birbirinden zorlu rakipleri eleyerek birincilik koltuğuna oturan Azerbaycanlı yarışmacı Elnur Hüseynov ayakta alkışlandı. Peki Elnur Hüseynov kimdir? İşte en iyi ses seçilen yarışmacının heyecanlı serüveni..

Elnur Hüseynov kimdir

O Ses Türkiye'de büyük bir sezon geride kaldı. İzleyicilerin oylarıyla bu sezonun birincisi Elnur Hüseynov oldu.

Haberin Devamı

Elnur Hüseynov kimdir?

3 Mart 1987, Aşkabat doğumlu, Azerbaycanlı şarkıcı. 1992'de konservatuara girerek piyano eğitimi almaya başladı. 1999'da Bakü’ye taşındıktan sonra, tıp okumaya başlayan Elnur, bir yıl sonra tekrar müzik eğitimine döndü.

Şu anda eğitimine hala devam ediyor. Bu süre içinde Azerbaycan Devlet Opera ve Bale Salonunda çalıştı.

2001 yılında Şarkını Söyle yarışmasında birincilik ödülü aldı ve 2004 yılında imaj ve stil üzerine eğitim almaya başladı.

Elnur Hüseynov yarışmada neler yaşadı?

O Ses Türkiye'nin 1 Aralık 2014'teki bölümünde de tüm jurilerin onayını alarak Ebru Gündeş'in takımını seçmiştir.

Daha sonra O Ses Türkiye'nin 2.turunda Ebru Gündeş, Elnur'un karşısına Ümit Ortaç'ı çıkarmıştır. Elnur, etkileyici performansı ile Ebru Gündeş'i bir kez daha mest etmiştir ve yoluna kayıpsız devam etmiştir.

Haberin Devamı

Birebir kapışmalarda Şermin Özlem ile karşı karşıya geldi ve Ebru Gündeş yoluna Elnur ile devam etme kararı aldı.

Çapraz eşleşmelerde ise karşısına Seda Yiyin çıkmıştı. Elnur %56 oy alırken, Seda %44 oy aldı. Böylece düellonun kazananı Elnur Hüseynov oldu.

O Ses Türkiye çeyrek finalleri için 'Exogenesis : Symphony Part 1' şarkısını söyleyerek büyük bir performansa imza attı.

Yarı final canlı yayınında 'Vur Yüreğim' isimli parçayı seslendirdi. Elnur Hüseyinov bu performansı ile finale çıkmayı başarmıştır.

Ve final akşamı 'O Sole Mio' 'Lutch' ve son olarak da 'Aşk' parçasını söyleyerek yarışmanın birincisi oldu.