Gündem Emeç mezarı başında anıldı

Emeç mezarı başında anıldı

08.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

7 Mart 1990’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Törene Emeç’in eşi Bilge Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, damadı Özalp Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, CHP Eski İstanbul Milletvekili, gazeteci Oktay Ekşi ile Çetin Emeç’in yakınları ve gazeteci dostları katıldı.

Emeç mezarı başında anıldı

Anma töreninde bir konuşma yapan Çetin Emeç’in damadı Özalp Birol, “Sevgili kayınpederim hepimizin bildiği gibi Türk gazeteciliğinin kilometre taşlarından biri. Bugün vefatının 28’inci yılı. Bu vesileyle hem merhum Çetin Emeç beyfendiyi hem de tüm basın şehitlerini onun şahsında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum. Kayınpederimin katilleri halen bulunamadı. Zaten bunlar açığa çıktığı gün, aydınlatıldığı gün Türkiye bambaşka bir boyuta geçer” dedi.

Haberin Devamı

‘Kalemini bükmedi’

Ardından söz alan Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, “Çetin Emeç denince aklıma gazetecilik ekolü geliyor. Meslek hayatı boyunca Hürriyet ve Milliyet gibi iki büyük gazeteyi yönetti. Hem gazeteleri yönetirken hem de yazı yazarken asla kalemini eğip bükmedi ve bizlere büyük bir örnek oldu. Bizim yetişmemize de çok büyük katkısı vardır. Özgür gazetecilik, demokrasi, cumhuriyet ruhuna çok büyük emekler vermiştir. Bu vesileyle ben hem Çetin Emeç ustamızı, Abdi İpekçi’yi, Uğur Mumcu’yu yine bu uğurda kaybettiğimiz şehit verdiğimiz meslektaşlarımızı rahmetle, özlemle ve saygıyla anıyoruz” diye konuştu.

Emeç mezarı başında anıldı

Ercan da unutulmadı

7 Mart 1990’da Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç’e düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden şoförü Sinan Ercan, Karacaahmet Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine Sinan Ercan’ın oğlu Müfit Ercan, ablası İlknur Yardım, yakınları ve arkadaşları katıldı.

Yazarlar