Ekonomi Emek 4.0 modeliyle Türkiye 5.0 hedefi

Emek 4.0 modeliyle Türkiye 5.0 hedefi

05.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu başkanlığındaki bir heyet, önceki gün TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ile İstanbul’da sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Emek 4.0 modeliyle  Türkiye 5.0 hedefi

Alınan bilgilere göre görüşmede Endüstri 4.0 olarak tanımlanan yeni üretim devrimine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Erdoğdu, Endüstri 4.0 kavramına ilişkin olarak, Milliyet’e, “Öncelikle çevreye, kadınlara ve çocuklara ve çalışanlara saygılı Endüstri 4.0’ı yaratmanın modeline Emek 4.0 diyeceğiz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Yerli model lazım’

CHP MYK üyeleri Aykut Erdoğdu, Lale Karabıyık ve Çetin Osman Budak ile İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Erdoğdu, Endüstri 4.0’a yönelik olarak Milliyet’e şunları kaydetti:

“Bütün Dünya ‘Endüstri 4.0’ı konuşmaya başladı. Bu, daha çok yazılımların ve robotların kullanıldığı yeni bir teknolojik düzen, yeni bir üretim yönetimi... 3 büyük devrim oldu; sanayi devrimi, seri üretim, bilgisayar teknolojisi, işte bu 4. devrim. Biz, bunların tamamını kaçırdık. Türkiye’de kendimize özel bir takım sorunlarla karşı karşıyayız. Kendi modelimizi çıkarmak zorundayız.
Bunun için Emek 4.0’ı geliştireceğiz. Endüstri 4.0’dan korkmayan yeni bir politika seti önereceğiz. Öncelikle çevreye, kadınlara ve çocuklara ve çalışanlara saygılı Endüstri 4.0’ı yaratmanın modeline Emek 4.0 diyeceğiz. Bunların olabilmesi için en altta Demokrasi 4.0 projesi olmak zorunda.

Haberin Devamı

Bununla da kastettiğimiz kaliteli bir demokrasi. Bu üçüyle birlikte biz bir versiyon üste çıkacağız, bunun adı da Türkiye 5.0. Biz, burada bir ‘bilgi bulutu’ oluşturacağız. Bu buluta herkes katkı koyabilecek. Bu, bilgi bulutu Türkiye 5.0’ın entelektüel hattı olacak.”