Gündem Emekli Maaşı Sorgulama İşlemleri İle Online Emekli Maaşı Hesaplama İşlemlerinizi Yapabilirsiniz

Emekli Maaşı Sorgulama İşlemleri İle Online Emekli Maaşı Hesaplama İşlemlerinizi Yapabilirsiniz

26.04.2015 - 10:10 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi internet üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama hakkında detaylı bilgi ve emekli maaşı sorgulamasının nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama İşlemleri İle Online Emekli Maaşı Hesaplama İşlemlerinizi Yapabilirsiniz

Sigorta mükelleflerine ve emekliliklere yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde hizmete sunmuş olduğu yeni nesil online hizmetler ile vatandaşlar sigorta bilgilerine çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde erişim sağlayabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasında bulunan online hizmetler son dönemlerde vatandaşların sigorta ve emeklilik işlemlerini çok daha kolay ve çok daha pratik bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlıyor. Bu neden ile de günümüzde sıklıkla kullanılan online kamu kurumu hizmetleri arasında öne çıkıyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Sigorta mükelleflerinin emekliliklerinin ne zaman olacağı ve emeklilik dönemlerinde alacakları emekli maaşının ne olduğu bilgisine kolay bir şekilde erişim sağlayabilmesine yardımcı oluyor. Bu neden ile de günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi internet sitesinin online hizmetler menüsünde bulunan emekli maaşı hesaplama uygulaması sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinden sigorta mükelleflerinin emeklilik dönemlerinde ne kadar emekli maaşı alacakları bilgisine ulaşabildikleri bu Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet ekranında sigorta mükelleflerinin bazı sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasında yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması son dönemlerde sıklıkla kullanılıyor. Dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulaması ekranında öncelikli olarak sigorta mükellefleri tarafından ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Böylelikle de çok daha pratik bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu güncel emeklilik şartları ve emekli maaşı hesaplamaları ve aynı zamanda da sigorta mükelleflerinin güncel sigorta bilgileri üzerinden hesaplamalarına yardımcı oluyor.

Dijital platformda sigorta mükelleflerine yönelik olarak sunulan emekli maaşı hesaplama uygulamasının yanı sıra emekli vatandaşların emekli maaşlarındaki herhangi bir kesintinin olup olmadığı veya intibak farkının ne kadar olduğu gibi güncel emekli maaşı bilgilerine kolayca erişim sağlayabilecekleri E-SGM uygulaması bulunuyor. Emekli maaşı sorgulama işlemi emekliler tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler kategorisinden erişim sağlayabildikleri E-SGM uygulamasında şifresiz olarak yapılabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan E-SGM uygulaması üzerinde emekli maaşı sorgulama işlemi için vatandaşların öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğum yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Bu işlemler için emekli vatandaşların emekli maaşı sorgulama ekranında emekli aylık bilgisi kategorisi altındaki ‘4A emekli aylık bilgisi’, ‘4B aylık bilgisi’ ve ‘4C emekli aylık bilgisi’ emekli aylık bilgi seçeneklerinden bağlı bulunulanın seçmeleri gerekiyor. Böylelikle de emekli vatandaşlar dijital platform üzerinde gerçekleştirebildikleri emekli maaşı sorgulama işlemi emekli maaşı kesintileri, emekli maaşı intibak farkları ve güncel emekli maaşı tutarı gibi tüm emekli maaşı güncel ayrıntılarına kolayca erişim sağlayabiliyor.