Gündem Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?

16.04.2015 - 14:10 | Son Güncellenme:

Online emekli maaşı sorgulama ve hesaplama yapmak artık çok kolay! Emekli maaşı sorgulama işleminin internet üzerinden nasıl yapıldığını öğrenmek ve emekli maaşı sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır

Modern toplumlarda insanların yaşamlarının sosyal güvence altına alınabilmesi için kesinlikle vatandaşların sigortalı olarak çalışmaları gerekiyor. Bu neden ile günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde uygulanmakta olan sigorta sistemleri ile birlikte vatandaşların çalışmalarının çok daha güvenli ve adaletli olabilmesi açısından oldukça büyük bir önem arz ediyor. Türkiye’de sigorta sistemleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 2006 yılında kurulmuş olan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yönetiliyor. Günümüz modern teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta mükelleflerine ve emeklilere daha çağdaş ve daha modern bir hizmet sunabilmek amacı ile online hizmetlere daha yoğun şekilde ağırlık veriliyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA

Bu kapsamda sigorta mükellefleri ve emekli vatandaşlar dijital platform üzerinden artık çok daha pratik bir şekilde sigorta ve emeklilik işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan online hizmetlerini kullanarak sigorta ve emeklilik işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu işlemler için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden her türlü işlemleri için ilgili uygulamalara erişim sağlayabiliyor.

Emekli vatandaşlara yönelik olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan emekli maaşı sorgulama uygulamasına da yine kurumun resmi internet sayfasında yer almakta olan online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen E-SGM uygulaması ekranından sorgulamalarını yapabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfası üzerindeki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen E-SGM uygulaması ekranından emekli maaşı sorgulama işlemlerini şifresiz olarak kolayca yapabiliyor. Emekli vatandaşlar E-SGM uygulamasında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘il’, ‘doğu yılı’ ve ‘cilt numarası’ bilgilerinin girişini yaparak güvenlik kodu doğrulaması ile sisteme giriş yapabiliyor.

Haberin Devamı

E-SGM sistemi içerisinde bulunan ‘emekli aylık bilgisi’ kategorisinde SSK emeklisi ‘4A emekli aylık bilgisi’, Bağkur emeklisi ‘4B emekli aylık bilgisi ve Emekli Sandığı emeklisi ‘4C emekli aylığı bilgisi’ seçeneği üzerinden emekli maaşı sorgulama ile emekli aylıkları hakkında ayrıntılı bilgiler alabiliyor. Sigorta mükelleflerine yönelik olarak emeklilik ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli maaşı hesaplama hizmeti sunuluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden sigorta mükellefleri emeklilikleri için kalan şart bilgilerini görebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan emekli maaşı hesaplama online uygulaması ekranında ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerinin girilmesi ile sorgula butonundan hesaplama yapılabiliyor. Emekli maaşı hesaplama ile Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun güncel sisteminden emeklilik döneminde alınacak maaş tutarı hakkında bilgi edinilebiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan online emekli maaşı sorgulama uygulaması üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sistemindeki güncel emeklilik şartları ve sigorta mükellefinin güncel sigorta bilgileri ile emeklilikleri için doğru hesaplamayı yapabilme imkanı sunuyor.