Gündem Emekli profesör garsonluk yaptı, sırada inşaat var

Emekli profesör garsonluk yaptı, sırada inşaat var

24.04.2016 - 11:02 | Son Güncellenme:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden emekli olan Prof. Perinçek, köylerdeki öğrencilere burs verebilmek için bir ay boyunca çeşitli iş dallarında çalışacak.

Emekli profesör garsonluk yaptı, sırada inşaat var

Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli. Valilik ve diğer resmi kurumlardan izin alan emekli profesör, köylerde eğitim gören öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmak için örnek bir davranışa imza attı.

Haberin Devamı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı günü bir kafede garsonluk yapan Prof.Dr. Doğan Perinçek, müşterilerden sipariş alıp hizmet etti. Prof. Perinçek’in bir ay boyunca çalışacağı çeşitli işyeri ve firmaların, günlük karlarının yüzde 10’u, öğrencilerin eğitimine katkı sağlamak amacıyla Ziraat Bankası’na açılan hesaba yatırılacak.

Bir ay sürecek kampanyaya garson olarak başlayan emekli profesör, inşaatta çalışacağını söyledi:

"Çocuklar ve onların elleri öpülesi anneleri için bizlere görevler düşüyor. Çocuklarımıza Atatürk’ün armağan ettiği 23 Nisan'ı hakkıyla kutlayabilmeleri için sorumluluklarımız var. Ben de bu çerçevede çorbada tuzum olsun niyetiyle, bir kampanya başlattım. Valilikten iznimizi alıp, bankada hesabımızı açtık. Bu kampanya çerçevesinde elde ettiğimiz geliri, Çanakkale’nin köylerinde ihtiyacı olan çocuklara bağışlayacağız.

Emekli profesör garsonluk yaptı, sırada inşaat var

Haberin Devamı

Yurtdışından bağış geldi

Onlara burs vereceğiz ya da giyecek imkanlarını sağlayacağız veya eğitimleri ilgili gerekli desteklerde bulunacağız. Bu kampanyanın ne kadar büyük olacağını şu anda kestiremiyorum. Eğer başarılı bir kampanya yaparsak, öğrencilerimize üniversiteye kadar destek olmayı düşünüyoruz.

Köylerde çok büyük cevherler var. O cevherleri ortaya çıkarıp, Türkiye’ye kazandırmak istiyoruz. Bu kampanya çerçevesinde bir gün içinde Çanakkale esnafından, 7 büyük şirketten destek aldım. O destek beni çok umutlandırdı. Kampanyanın başarılı bir şekilde biteceğini sanıyorum. Sadece Çanakkale’den değil, Facebook sayfamda bu kampanya bilgisini verdikten sonra Çanakkale genelinden, Türkiye’den hatta yurtdışından açtığımız hesaba bağışlar gelmeye başladı. Projemiz bir ay sürecek. Eğer projede belli hedefler tutturursak, projeyi bir haftaya çıkarmayı hedefliyoruz.

Yüzde 10 kar çocuklara gidecek

Çalıştığım yerlerdeki mal sahipleri, bir günlük karlarının 10’unu bu kampanya için bağışlama sözü verdiler. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum. İlk olarak bu kafeden başladık. Bundan sonra da Çanakkale’nin değişik kuruluşları, şu anda 7 tane ama sayı artabilir. Bir ay boyunca hizmet vereceğim. Oralarda bulunacağım.

Emekli profesör garsonluk yaptı, sırada inşaat var

Haberin Devamı

Ben bir bilim adamıyım. Ülkeme elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Emekli olduğumda en yararlı iş nedir diye düşündüm. Bunu seçtim. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. O çocuklara karşı sorumluluğumuz var. O sorumlulukları yerine getirmemiz gerekiyor. En büyük mutluluk o çocuklara bir şeyler sağlamak olmalı diye düşünüyorum."

'Sana yük taşıtırız'a cevap: Yaparım

Bugün garsonluk yaptığını, yarın öbür gün ise hiç çekinmeden işçi, çırak veya nasıl bir iş olursa olsun yapmaya hazır olduğuna değinen Prof.Dr. Perinçek, kampanyaya destek veren bir şirket yetkilisinin "Biz burada sana yük taşıtırız" dediğini, bunun üzerine, "Ben de yaparım" diye karşılık verdiğini anlattı:

"Hiç çekinmeden yaparım. Ben bu işe yola çıktığımda, sadece laf olsun diye söylemedim. Evet, sırtımda yük te taşırım. Gençliğimde ortaokulda, lisede çalışırken bu işleri yaptım. Bundan da gurur duyuyorum."