Gündem Emekli Yaşı Hesaplama Ne Zaman Emekli Olurum

Emekli Yaşı Hesaplama Ne Zaman Emekli Olurum

12.04.2015 - 09:17 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik yaşı hesaplamanızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum ile emeklilik yaşınızı hesaplamak ve ne zaman emekli olurum uygulaması hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Emekli Yaşı Hesaplama Ne Zaman Emekli Olurum

Sigorta sistemleri günümüz modern dünyasında insanların çalışma yaşantılarında haklarının korunabilmesi, sosyal güvence altına alınabilmesi, ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi ve emeklilik hakkına sahip olabilmeleri açısından oldukça önemli bir rol üstleniyor. Bu neden ile de günümüz modern çağının gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sigorta sistemleri en aktif şekilde uygulanmaya devam ediyor. Sigorta sistemleri çalışma yaşantısında sosyal güvencenin sağlanabilmesi, hakların korunabilmesi ve ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanılabilmenin dışında yaşlılık döneminin daha yüksek refah standartlarında geçirilebilmesi açısından oldukça büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Türkiye’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olarak vatandaşa sigorta hizmetleri sunmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu bulunuyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşların sigortalı olarak çalışmalarının sonucunda belirlenen şartları yerine getirmeleri durumunda emekli olabilme hakkı sunuyor. Böylelikle de insanların yaşlılık dönemlerinde daha yüksek refah seviyesine ve ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilme hakkına devam edebilmelerine olanak sağlıyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında en yoğun şekilde uygulanmakta olan sigorta hizmetlerinde farklı çalışma alanlarına yönelik olarak farklı emeklilik hizmetleri sunuluyor.

Haberin Devamı

Özellikle de günümüzde 4A, 4B ve 4C sigorta kollarına yönelik olarak uygulanmakta olan sigorta sistemlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emeklilik şartları temel açıdan aynı olsa da sektörel etkiler ve gereksinimlere yönelik olarak çeşitli farklılıklar içerebiliyor. Bu farklılıklar arasında yaş, prim ödeme gün sayısı ve çalışma gün sayısı bulunuyor. Bu farklılıklar ile emeklilik hakkı için her sigorta kolunda en uygun emeklilik şartlarının yaratılabilmesi amaçlanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta mükelleflerine yönelik olarak sunmakta olduğu hizmetlerinde gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanarak çok daha çağdaş ve modern bir hizmet sunuyor. Böylelikle artık sigorta mükellefleri dijital platform üzerinden yapabilecekleri ne zaman emekli olurum sorgulaması ile ne zaman emekli olabilecekleri Sosyal Güvenlik Kurumu sistemine göre en doğru şekilde öğrenebilme hakkına sahip olabiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu gelişen internet teknolojisi ile sigorta mükelleflerinin işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilmesine olanak sağlamanın dışında Türkiye’deki sigorta sistemlerinin çağdaş dünya standartlarını yakalayabilmesini sağlayabilme amacı taşınıyor. Günümüzde dijital platformda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri ile sigorta mükellefleri il veya ilçe müdürlüklerine giderek yoğun evrak işlemleri ve uzun süreli sıra bekleme çilesi ile uğraşmadan sigorta işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda hizmete açmış olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması da ne zaman emekli olacağı ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyen sigorta mükellefleri tarafından en yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum uygulamasına dijital platformda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabiliyor. Bu ekranda sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabileceklerini kendilerinden istenen bilgileri doğru ve eksiksiz olarak girerek en doğru şekilde öğrenebiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sorgulamayı kişisel bilgiler ve sigorta bilgileri girerek gerçekleştirebiliyor. Bu uygulama ekranında öncelikle ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ‘SSK prim ödeme gün sayınız’, ‘diğer sandıklara ait gün sayınız’, ‘askerlik/sanatçı gün sayınız’, ‘fiili gün sayınız’, ‘yurtdışı gün sayınız’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini girerek ne zaman emekli olunacağı bilgisine ‘gönder’ sekmesi üzerinden kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Bu ekrandan girişini yapacağınız bilgileriniz ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sisteminde SSK sigortası için belirlenmiş olan güncel emeklilik şartlarına göre doğrudan bir hesaplama yapılarak emekliliği ilişkin olarak bir sonuç veriliyor.

Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde yapılan sorgulama sonucunda tüm ayrıntıları ile birlikte ‘kalan yaşınız’, ‘kalan hizmet süreniz’ ve ‘kalan prim gün sayınız’ gibi bilgilere kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile 3600 gün ileri yaştan emeklilik şartlarına göre kalan emeklilik için gerekli bilgilerin tüm ayrıntılarına da kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu hizmetleri nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nu bu uygulaması sigorta mükellefleri tarafından yoğun olarak kullanılıyor.