Gündem "Ne Zaman Emekli Olurum" Tıkla hemen hesapla...

"Ne Zaman Emekli Olurum" Tıkla hemen hesapla...

26.08.2015 - 10:59 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı internet üzerinden hızlıca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Tıkla hemen hesapla...

Ne zaman emekli olurum, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından planlanıp hazırlanan ve sonrasında hizmete sunulan bir emeklilik tarihi hesaplama yöntemidir. Ne zaman emekli olurum sistemine giriş yapılarak, yaklaşık olarak hangi tarihte ya da yaklaşık olarak hangi yaş aralığında emekli olabileceğinizi hesaplamanız mümkündür. Üstelik ne zaman emekli olurum uygulaması, internet üzerinden online olarak kullanılmaktadır. Böylece vakit kaybetmeden ve yorulmadan ne zaman emekli olacağınızı tahmini bir tarih aralığı olarak hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Fakat ne zaman emekli olurum uygulaması, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun alt sigorta kolları olan, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumlarının her biri için ayrı ayrı şekillerde hizmet sunmaktadır. Yani bu durumda, sigortalı olarak hangi Sosyal Güvenlik Kurumu sigorta koluna bağlı şekilde çalıştığınız önemli olacaktır.

Unutulmaması gereken bir diğer husus ise şudur ki, ne zaman emekli olurum uygulaması sadece tahmini olarak bir emeklilik yaşı ya da emeklilik tarihi bilgisi vermektedir. Yani, ne zaman emekli olurum uygulaması aracılığı ile yapılan emeklilik yaşı ve tarihi hesaplaması bire bir gerçek sonuç vermemektedir.

Haberin Devamı

Sanal ortam aracılığı ile online olarak, ne zaman emekli olurum uygulamasına, bağlı olarak çalıştığınız SGK sigorta koluna göre, aşağıda anlatıldığı gibi giriş yapabilirsiniz. Buna göre;

SSK ya da 4A kurumu için ne zaman emekli olurum uygulaması

SSK ya da sonradan yeniden düzenlenmiş olan ismi ile 4A sigorta koluna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, burada bahsedeceğimiz şekilde işlem yaparak, ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapabilirler. SSK (4A) sigorta koluna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, ne zaman emeli olurum sistemi sayesinde, ne zaman emekli olacaklarını, internet üzerinden pratik bir şekilde yapabilmektedirler.

O zaman buna göre, eğer sizde SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan biriyseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilmeniz mümkün olacaktır.

Burada SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada yer alan "4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi" "işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi" ve "prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR ya da 4B kurumu için ne zaman emekli olurum uygulaması

BAĞ-KUR ya da sonradan yeniden düzenlenmiş olan ismi ile 4B sigorta koluna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, burada bahsedeceğimiz şekilde işlem yaparak, ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapabilirler. BAĞ-KUR (4B) sigorta koluna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, ne zaman emeli olurum sistemi sayesinde, ne zaman emekli olacaklarını, internet üzerinden pratik bir şekilde yapabilmektedirler.

O zaman buna göre, eğer sizde BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışan biriyseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilmeniz mümkün olacaktır.

Burada, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan "4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma" durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini, sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

Haberin Devamı

Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı ya da 4C kurumu için ne zaman emekli olurum uygulaması

Emekli Sandığı ya da sonradan yeniden düzenlenmiş olan ismi ile 4C sigorta koluna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, burada bahsedeceğimiz şekilde işlem yaparak, ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapabilirler. Emekli Sandığı (4C) sigorta koluna bağlı olarak çalışan vatandaşlar, ne zaman emeli olurum sistemi sayesinde, ne zaman emekli olacaklarını, internet üzerinden pratik bir şekilde yapabilmektedirler.

O zaman buna göre, eğer sizde Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışan biriyseniz, şu şekilde emeklilik hesaplaması yapabilmeniz mümkün olacaktır.

Burada, Emekli Sandığı (4C) kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Ardından ise; "Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi" sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.