Kültür Sanat Emin Alper'in filmi 'Abluka', Toronto Film Festivali'nde de gösterilecek.

Emin Alper'in filmi 'Abluka', Toronto Film Festivali'nde de gösterilecek.

24.08.2015 - 11:11 | Son Güncellenme:

Emin Alper'in yoğun politik şiddet altında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşin hikayesini anlattığı son filmi 'Abluka', Altın Aslan için yarışacağı 72. Venedik Film Festivali'nden sonra Kuzey Amerika'nın önemli festivali Toronto Film Festivali'nde gösterime girecek.

Emin Alperin filmi Abluka, Toronto Film Festivalinde de gösterilecek.


'Tepenin Ardı'yla tanınan yönetmen Emin Alper’in, dünya galasını eylül başında 72’inci Venedik Film Festivali’nin Yarışma bölümünde yapacak ve Altın Aslan için yarışacak yeni filmi Abluka, Kuzey Amerika’nın en önemli festivali olarak kabul edilen Kanada'daki 40. Toronto Film Festivali’ne seçildi. Bu yıl 10-20 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, dünyanın dört bir yanından yılın öne çıkan filmlerine yer verilen Contemporary World Cinema /Çağdaş Dünya Sineması bölümünde gösterilecek film, ayrıca festivalin Contemporary World Speakers programına da davet edildi.

Haberin Devamı

Bu program kapsamında, filmin festivaldeki ikinci gösterimin ardından Toronto Üniversitesi’nden bir uzmanla beraber yönetmen Emin Alper’in katılacağı bir söyleşi ve soru-cevap gerçekleştirilecek. Tepenin Ardı‘yla tanıdığımız Emin Alper’in ikinci filmi olan Abluka, yoğun bir politik şiddet ortamında ayakta kalmaya çalışan iki kardeşin hikâyesini konu alıyor. Filmin başrollerinde Mehmet Özgür ve Berkay Ateş yer alırken, onlara yardımcı rollerde Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba eşlik ediyor. Kültür Bakanlığı, Eurimages (Avrupa Konseyi), CNC (Fransa), Doha Film Institute (Katar), Visons Sud Est (İsviçre) tarafından desteklenen, Liman Film’in yapımcılığında Paprika Films (Fransa) ve Insignia’nın (Türkiye) ortak yapımcılığında gerçekleştirilen 'Abluka‘nın Türkiye’de sonbaharda vizyona girmesi planlanıyor.