Püf Noktaları Ahşap Boyama İle Mobilyalarınız Eskisinden Daha Güzel Olacak!

Ahşap Boyama İle Mobilyalarınız Eskisinden Daha Güzel Olacak!

Son Güncellenme:

.

Ahşap Boyama İle Mobilyalarınız Eskisinden Daha Güzel Olacak

Ahşap mobilya yenileme işlemi, mobilyaların görünüşünü etkileyici bir şekilde değiştirebilir. İster çok değer verdiğiniz eski bir mobilya olsun isterse de daha ucuz bir parça olsun, ahşap boyama her zaman verilen zahmete değer bir işlemdir.

Haberin Devamı

Ahşap boyama ile ahşap mobilyalara yeni bir görünüm kazandırın

Ahşap Boyama İle Mobilyalarınız Eskisinden Daha Güzel Olacak

Ahşap bir parça üzerinde ahşap boyası kullanmak için onu orijinal haline geri döndürmek birinci kuraldır. Bu yüzden ahşap mobilyayı zımparalamak gerekir. Ahşap mobilya yenileme işlemi için ahşap boyası, poliüretan, zımpara, eski kumaş parçaları, karıştırma çubuğu; boya damlalarının yere düşmesini önlemek için ise bez, lateks eldiven, emniyet gözlükleri ve boya fırçası gerekir. Öncelikle yenileme işlemi yapacağınız ahşap parçanın yüzeyini zımparalayıp, silmelisiniz. Daha sonra çalışma yapacağınız alana boya damlalarının düşmesini engellemek için bez sermelisiniz. Ellerinizin boya ile koyulaşmasını istemiyorsanız, eldiven takmayı unutmamalısınız.

Ahşap boyasını istenilen kıvama gelmesi için karıştırın

Ahşap Boyama İle Mobilyalarınız Eskisinden Daha Güzel Olacak

Ahşap boyanın sürülebilir kıvama gelmesi için kutusunu açıp iyice karıştırın ve ahşap yüzeyi fırça ile boyamaya başlayın. Yüzey istediğiniz koyuluğa ulaşıncaya kadar boyayı 5-15 dakika kadar bekletin. Boyadığınız alanda aşırı bir boya kullanımı söz konusu ise fazla boyayı eski kumaş parçaları yardımıyla silerek alın. Bu işlem sırasında, boyanın ahşap parçanın her yerinde aynı görünmesi, bir örnek olması için rengini kontrol edin. Boya fazlalığını almak için sildiğinizde, genellikle renk değişikliği gerçekleşir. Bez ile silme işleminde çok uzun süre beklememelisiniz; çünkü renkler hemen değişebilir.

Haberin Devamı

Ek boya katları uygulayarak istediğiniz rengi elde edin

Ahşap Boyama İle Mobilyalarınız Eskisinden Daha Güzel Olacak

İstediğiniz renk derinliğine sahip olana kadar ahşap parçanıza ek boya katları uygulayabilirsiniz. Aklınızda bulunsun, en üst boya katı boyanızın görünümünü hafifçe koyulaştırabilir. Bir üst boya katmanı eklemeden önce boyanın kurumasına (tercihen bir gün beklemesi önerilir) izin vermeniz, istediğiniz rengi elde etmeniz açısından önemlidir. Bu işlemden sonra poliüretan kullanabilirsiniz. Poliüretanı karıştırın, ancak sallamayın. Poliüretan sallandığında hava kabarcıkları oluşturur ve ahşap yenileme işleminin bu aşamasında hava kabarcıkları pek de iyi görünüm yaratmaz. Fırçanızı poliüretana batırın. Çok aşırı fırçalamamaya çalışın; çünkü aşırı fırça hareketleri poliüretanın hava kabarcığı oluşturmasına neden olur.

Ahşap mobilyanızı boyama işleminden sonra kurumaya bırakın

Ahşap Boyama İle Mobilyalarınız Eskisinden Daha Güzel Olacak

Poliüretanla fırçaladıktan sonra ahşap mobilyanızı yaklaşık 1 saat kadar kurumaya bırakın. İlk poliüretan katı dolgu malzemesi gibi hareket eder. Bu yüzden en azından bir kat daha boyama işlemine hazır olun. İkinci boya katını sürmeden önce zımpara kağıdı kullanarak, hafifçe ahşap yüzeyi zımparalayın. Bu zımparalama işlemi, oluşabilecek hava kabarcıklarını ya da kalkan tahta parçalarını ortadan kaldırmaya yarar. İkinci bir boya katı daha ekleyin ve ahşap parçanızda istediğiniz renk tonunu yakalayıncaya kadar boya katı eklemeye devam edin. İşlem tamam!