Gayrimenkul Haberleri Arsa Yatırımı Yapılacak En Uygun Bölgeler - 2017

Arsa Yatırımı Yapılacak En Uygun Bölgeler - 2017

Son Güncellenme:

Konut fiyatlarındaki yükseliş oranı yatırımcılar için gayrimenkulü cazip hale getirerek alternatif bir yatırım fırsatı yarattı.

Arsa Yatırımı Yapılacak En Uygun Bölgeler - 2017

Arsa yatırımı yapılacak bölgeler 2017 yılında birikimini değerlendirmek isteyenlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Beklentilerinize uygun fırsatlar yakalayabileceğiniz bölgeler, yatırımın püf noktalarıyla birlikte bu yazıda sizleri bekliyor.

Haberin Devamı

Her zaman gözde: İstanbul

Arsa Yatırımı Yapılacak En Uygun Bölgeler - 2017

İstanbul’da gelişmiş bölgelerle karşılaştırıldığında çok daha düşük fiyatlarla arsa yatırımı yapılacak bölgeler 2017 yılı için birçok ilçe bulunuyor. Yeni projelerle birlikte potansiyelini yükselten bölgelerde sizleri pek çok fırsat bekliyor. Üçüncü Havalimanı ve Kanal İstanbul gibi büyük yatırımlara sahiplik edecek Arnavutköy listenin en başında yer alıyor. Silivri ve Çatalca ise uzun süredir gündemdeki yerini koruyarak değerini arttırıyor. Bu bölgede kazanç kısa sürede %38’i bularak yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Altın Emlak Silivri Temsilcisi Orhan Yazıcı’nın milliyet.com’a yaptığı açıklamalara göre, özellikle İstanbul merkezine yakınlığının yanı sıra, Kanal İstanbul güzergahında olan Silivri, metrobüs hattının da uzatılmasıyla beraber artık sayfiye bölgesi olarak görülmekten çıkıyor. Özellikle A Plus nitelikteki inşaat firmalarının ilgisini çekiyor. Şehrin merkezinde yatırım yapmayı düşünenlere ise %162 kazanç potansiyeli ile ilk olarak Beykoz öneriliyor.

Haberin Devamı

Fırsat arayanlara: Gebze ve Ankara

Arsa Yatırımı Yapılacak En Uygun Bölgeler - 2017

Gebze ve Ankara ise arsa yatırımı yapılacak bölgeler 2017 denildiğinde iki önemli şehir olarak göze çarpıyor. E-5 Karayolu, TEM Otoyolu, Körfez Geçiş Köprüsü, Yüksek Hızlı Tren, Marmaray, Sabiha Gökçen Hava Limanı'na yakınlığı, Eskihisar-Topçular Feribot hattı ve inşasına başlanacak Kuzey Anadolu Otoyolu gibi ulusal ve uluslararası ölçekteki ulaşım ağlarının tam merkezinde olan Gebze, stratejik konumu ile bir cazibe merkezi haline geliyor. Ankara’da ise Gayrimenkul Danışmanı Evren Barutçu’ya göre, Yapracık yükselen arsa fiyatlarına rağmen hala yatırım yapılabilir bölgeler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ankara nüfusunun 2023 yılında 6.200.000 kişiye ulaşacağı tahmin edilirken, 2023 nazım imar planı incelendiğinde Eskişehir Çevre Yolu başlangıcından Temelli’ye kadar olan bölgenin yoğun bir nüfusa sahip olacağı görülüyor.

Yükselen değerler: İzmir ve Çanakkale

Arsa Yatırımı Yapılacak En Uygun Bölgeler - 2017

İnşaat sektörü temsilcileri, ulaşım süresini üç buçuk saate düşürecek olan İzmir - İstanbul otoyolunun tamamlanmasının ardından İzmir'deki emlak piyasasının canlanacağını ifade ediyor. İzmir genelinde emlak fiyatlarının artması beklenirken, kentte en çok otoban bağlantı girişinin yer aldığı Bornova, Altındağ ve Çamdibi bölgelerinin değer kazanacağı tahmin ediliyor. Çanakkale Boğazı Köprü Geçiş Projesi sessizce ilerlerken arsa fiyatları şimdiden artışa geçiyor. Ancak hala bazı bölgelerde, prim imkanları yüksek arazilerin bulunuyor olması, yatırımcılar için fırsat kapısını aralıyor. Toprak yatırımlarının potansiyel üzerinden planlanması her zaman başarıyı getiriyor. Arsa yatırımı yapılacak bölgeler hakkında güncel gelişmeleri Milliyet Emlak üzerinden takip ederek size kazanç getirecek ipuçlarını öğrenebilirsiniz.