Dekorasyon Çantanızın Sizi Taşımasını İstemez Misiniz?

Çantanızın Sizi Taşımasını İstemez Misiniz?

Son Güncellenme:

.

Çantanızın Sizi Taşımasını İstemez Misiniz

Bütün gün boyunca ihtiyaç duyacağınız tüm eşyalarınızın yanı sıra, sizi de taşıyan bir çantaya ne dersiniz? ABD’li bir grup girişimci, Movpak adını koydukları projeleriyle tam da bu ihtiyaca yanıt vermeye hazırlanıyorlar. Ucunda açılır kapanır bir kaykay bulunan bir sırt çantası görünümündeki Movpak, elektrikle çalışıyor. Kaykayın hızı bir uzaktan kumanda vasıtasıyla kontrol ediliyor. Gideceğiniz yönü ise kaykaya vücudunuzla yön vererek belirliyorsunuz. Böylece yükünüz ne kadar ağır olursa olsun, istediğiniz yere yorulmadan ulaşabiliyorsunuz. Yeni modelinde iki elektrikli motor birden bulunan Movpak ile saatte 32 kilometrelik bir hıza çıkılabiliyor. Bu da bir bisiklet kullanıcısının ortalama hızının çok daha fazlasına Movpak ile ulaşılabildiği anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Bir nevi Kara Şimşek tecrübesi!

Çantanızın Sizi Taşımasını İstemez Misiniz

Cep telefonunuza indireceğiniz resmi uygulamayla telefonunuzu Movpak’a Bluetooth aracılığıyla bağlayabiliyorsunuz. Bu durumda Movpak’ınızın üzerinde yer alan mikrofon ve hoparlör sayesinde çantanıza entegre bir navigasyon sisteminiz oluyor. Siri ya da Google Now vasıtasıyla, tıpkı Kara Şimşek ile konuşan Mike gibi siz de Movpak’ınıza en yakın kafeyi sorabiliyor ve onun verdiği yön direktiflerine göre yolunuza devam edebiliyorsunuz. Öte yandan resmi uygulamada yer alan “Movpak’ımı bul” seçeneği çantanızın nerede olduğunu gösteriyor. Bu özellik sayesinde çalınması ya da kaybolması durumunda Movpak’ınızı kolaylıkla bulabiliyorsunuz. Ayrıca Movpak’ın üzerindeki hoparlör, yolculuğunuz sırasında sevdiğiniz şarkıları dinlemenize de olanak sağlıyor. Böylece trafikte kulaklık takıp kendinizi ve başkalarını tehlikeye atmadan keyifli ve güvenli bir yolculuk yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Tek iskeletle birçok farklı çanta

Çantanızın Sizi Taşımasını İstemez Misiniz

Sade bir tasarıma sahip olan Movpak’ın kumaş çanta bölümü, kaykaya entegre olan plastik iskeletten ayrılabiliyor. Yani dilerseniz birden fazla kumaş çanta alıp, tek iskelete sahip olmanıza rağmen farklı renk ve stillerde Movpak sahibi olabiliyorsunuz. Çantanızı tekerlekli bir valiz gibi kullanabilme seçeneğinin yanı sıra, iskeletten ayırmanız durumunda normal bir sırt çantasına da sahip oluyorsunuz. Ayrıca sırt çantanın içindeki aydınlatma sistemi sayesinde aradığınızı kolaylıkla bulabiliyorsunuz.

Çantanızın Sizi Taşımasını İstemez Misiniz

Movpak’ı tamamen şarj etmek iki saat sürüyor. Çantanın üzerinde bulunan USB portu sayesinde, gün içinde kendi telefonunuzu ya da diğer elektronik cihazlarınızı Movpak’a bağlayarak şarj edebiliyorsunuz. Üretimi yapacak bir fabrika bulmakta bir süre zorlanan Movpak’ın yaratıcıları artık seri üretime geçmek için gün sayıyor. Çin’de bir fabrika ile anlaşma imzalayan şirket, şu anda ön siparişleri yüzde 33 indirimli olarak alıyor. Üretimin başlamasıyla 1.200 dolara satılacak olan Movpak için şimdilik 800 dolar artı kargo ücreti bedeliyle sipariş verilebiliyor.