Dekorasyon Çevreye Dost, Akıllı Diş Fırçası: Be

Çevreye Dost, Akıllı Diş Fırçası: Be

Son Güncellenme:

.

Çevreye Dost, Akıllı Diş Fırçası: Be

Çocukluktan itibaren kişisel hijyeninizde dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan birisi dişlerinizdir. Günümüzde bu anlamda en yakın dostunuz ise plastik diş fırçaları. O meşhur Avrupalı bilim adamları sizlerin hep daha iyi tasarlanmış, ek özellik getirilmiş diş fırçalarına ulaşmanız için gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Öte yandan vadesi dolmuş diş fırçalarınızı çöpe attığınızda neler olduğunu söyleyenine pek rastlayamıyorsunuz.

Haberin Devamı

Goodwell'den çevreci çözümler

Neyse ki bu işe ciddi anlamda kafa yoran insanların tamamen kaybolmadığını bilmek güzel. ABD'li şirket Goodwell'in asıl amacı, geri dönüşüm oranı oldukça düşük olan plastik diş fırçaları yerine doğada yok olabilen (biyobozunur) diş fırçası çözümleri geliştirmek ve bu sayede her insanın ortalama 6 ayda bir değiştirdiği diş fırçaları ile çevre kirliliğine neden olmanın önüne geçmek. Yani şirket çevreci fikirleriyle sağlığını koruyan sizlerin de çevreci unvanını almasına katkı sağlıyor. Şirket şu ana kadar 1 milyondan fazla biyobozunur özellikli diş fırçasını kullanıcılara ulaştırmayı başarmış. Bunun yanında şirketin diş ipi, diş macunu gibi tamamlayıcı ürünleri de bulunuyor.

Hibrit diş fırçası ile diş sağlığına yeni soluk

https://ksr-video.imgix.net/projects/3142015/video-825170-h264_high.mp4 Klasik plastik diş fırçalarının yanına bir de son yıllarda her fiyat seçeneğinde karşınıza çıkabilen döner başlıklı ve pilli diş fırçaları eklendi. Bu ürünlerin olumsuz yanı ise yarattığı pil sarfiyatı. Pillerin diş sağlığında da boy göstermiş olması Goodwell'i bu soruna da müdahil olmaya itmiş. 2,5 yıl süren uğraşların sonunda yaratılan "Be" isimli diş fırçası, otomotivden aşina olduğumuz hibrit sözcüğünü hak eden bir ürün.

Haberin Devamı

Be ile diş fırçalamak isteyen kullanıcı, ürünün alt kısmında yer alan bir kurma kolunu, tıpkı bir müzik kutusunu kuruyor gibi, çeviriyor ve ürünün açma düğmesine basıyor. Ürün içerisindeki aksam, kurma ile ürüne aktarılan mekanik enerjiyi hareket enerjisine dönüştürerek ürünün biyobozunur aktif odun kömüründen üretilmiş diş fırçası başlığını 2 dakika süreyle, insan gücüyle ancak 4 saatte ulaşılabilecek 80 bin salınımlı darbe yapacak şekilde hareket ettiriyor. Bu sayede bir pile ihtiyaç duymadan dişlerinizi daha sağlıklı tutabiliyorsunuz. Be, aynı zamanda kolay taşınabilmesi ve enerjinin daima sizden geliyor olması ile her yerde kullanılabilme özellikleriyle de ön plana çıkıyor.

Bir Kickstarter projesi olarak 49 dolar başlangıç fiyatıyla ve 30.000 dolar yatırım hedefiyle ortaya koyulan Be şimdiden 5 bin yatırımcıdan 423.000 dolar alabilmiş durumda. Anlaşılan o ki Goodwell gibi doğayı düşünen mucitlerin dünyayı birlikte kurtarabilecekleri dostları var.