Güncel Çöpçüler Kralı Nerede Çekildi?

Çöpçüler Kralı Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Çöpçüler Kralı Nerede Çekildi

Çöpçüler Kralı filmi, Türk sinemasının en çok izlenen filmlerinden biri olarak görülüyor. Yeşilçam sineması filmlerinin karakteristik özellikleri, hiç eskimeyen esprileri ve Kemal Sunal ile Şener Şen başta olmak üzere bir araya getidiği muhteşem oyuncu kadrosu ile Çöpçüler Kralı onca yıl geçmiş olmasına rağmen hala en sevilen komedi filmleri arasında yer alıyor. 1 Şubat 1978 tarihinde vizyona giren Çöpçüler Kralı'na ait repliklerin birçoğu hala hatırlanıyor. Duygusal öğeler de taşıyan film, bu ve daha birçok yönü ile Türk komedi filmleri arasında öne çıkıyor. Çöpçüler Kralı başarısını 1978 yılında düzenlenen 15. Antalya Film Şenliği ile de perçinliyor. Film, bugün Altın Portakal Film Festivali olarak bilinen şenlikten En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülleri ile dönüyor. Peki, Çöpçüler Kralı nerede çekildi, konusu neydi?

Haberin Devamı

Çöpçüler Kralı filminin konusu nedir?

Çöpçüler Kralı Nerede Çekildi

Çöpçüler Kralı filmi, mahallenin saf ve iyi niyetli çöpçüsü Apti Şakrak'ın hayatını ve Zabıta memuru Şakir ile arasındaki mücadeleyi konu alıyor. Cebinde beş parası olmayan Apti, aynı mahallede oturan Hacer'e aşıktır. Ancak Hacer, Apti'nin de amiri olan Şakir'le bir ilişki içindedir. Şakir'in annesi Hacer bir temizlikçi ile evlenmesine onay vermemektedir. Saf ve aşık Apti, bütün bu olanlardan habersiz aşkı Hacer'in peşinden koşar. Ancak parası olmadığı Hacer ile evlenmesi de imkansızdır. Apti, bir yandan amiri Şakir'in eziyetleri bir yandan kavuşamadığı aşkı ile başa çıkmaya çalışırken yanlışlıkla bir gazinoya dalar. Böylece Çöpçü Apti'nin kötü şansı değişmeye başlar.

Çöpçüler Kralı filminde kimler rol alıyor?

Çöpçüler Kralı Nerede Çekildi

Çöpçüler Kralı filminin kadrosu tam anlamıyla başarılı oyuncuların geçit töreni! Filmin baş karakteri olan Apti Şakrak'ı efsane isim Kemal Sunal canlandırıyor. Apti'ye kan kusturan amiri zabıta memuru Şakir ise Şener Şen'in unutulmaz performansı ile hayat buluyor. Ayşen Gruda Hacer rolünü üstlenirken, Apti'nin arkadaşı olan kapıcı Şemsi unutulmaz komedi oyuncularından İlyas Salman tarafından canlandırılıyor. Hacer'in belalı abilerinden birine Erdal Özyağcılar hayat verirken, Hacer'in babası rolünü Yeşilçam'ın önemli isimlerinden İhsan Yüce oynuyor. Selim Naşit, Muadelet Tibet, Nezahat Tanyeri, Nejat Gürçen ve İhsan Bilsev gibi simaların da yer aldığı filmin yönetmen koltuğunda Türk sinemasının değerli isimlerinden Zeki Ökten oturuyor. Filmin senaryosunu Umur Bugay, müziklerini Cahit Berkay ve Özdemir Erdoğan, yapımcılığını ise Nahit Ataman üstleniyor.

Haberin Devamı

Çöpçüler Kralı nerede çekildi?

Çöpçüler Kralı Nerede Çekildi

Arzu Film yapımcılığında gerçekleştirilen Çöpçüler Kralı filmi Güneşli Sokak başta olmak üzere Cihangir ve çevresinde çekildi. Bugün Şakir'in evinin bulunduğu apartman filmdeki görüntüsünden hiçbir şey kaybetmeden Güneşli Sokak'ta ilginç bir nokta olmaya devam etmekte. Çöpçü Apti'nin akıllara kazınan "Parka gidecekmiş iki gözümün çiçeği" repliğinde bahsi geçen park ise Cihangir Parkı'ndan başkası değil!