Dekorasyon Evimizin salonunu nasıl büyük gösterebiliriz?

Evimizin salonunu nasıl büyük gösterebiliriz?

12.09.2021 - 12:01 | Son Güncellenme:

Evinizin salonu size dar mı geliyor? Belki o kadar da küçük değildir, ancak siz onu daraltacak şekilde dekore etmişsinizdir. İç mimar Zeynep Eyüboğlu’nun salonumuzu ferahlatacak önerileri yazımızda bulabilirsiniz.

Evimizin salonunu nasıl büyük gösterebiliriz

 

Günümüzde evler daraldı ve salonlar da giderek küçülme eğiliminde. Küçük salonu olanların ilk olarak yapabilecekleri tercihler renklerde ortaya çıkıyor. Açık renkler ve onun birkaç tonu kullanılırsa mekan daha ferah algılanıyor. Koyu renkleri kullanmak isteyenler için ise, tek bir alanda ve ışık alan bir noktada tercih etmek önerilir. İç mimar Zeynep Eyüboğlu’na göre, salonları olduğundan küçük göstermemek için fazla karışık dekorasyondan, obje yoğunluğundan da kaçınmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Küçük mekanlarda en önemli unsur aydınlatmadır. Farklı noktalardan kaynaklanan güçlü bir aydınlatma ortamı ferahlatacaktır.

Fonksiyonel mobilyalar özellikle küçük alanlarda büyük önem kazanıyor. Hem depolama, hem orta masa olarak kullanılabilecek mobilyalar, koltukların bazalı olması, duvar rafları ve çok hacimli olmayan ancak dağınıklığı toplayacak dolap üniteleri küçük evlerde öne çıkıyor.

Ayrıca hacim anlamında büyük bir kütle olarak yer kaplamayacak cam masa ve orta sehpalar, sandalyeler tercih edilebilir. Eşyaların şeffaf olması ve görme alanını kısıtlamaması küçük evlerde çok işe yarayacaktır.

Bir diğer öneri ise aynalar… Aynalarla alanı çoğaltabilir, ışığı güçlendirebilirsiniz. Bir köşe lambasına ya da pencereye bakan bir aynayla, evin sınırlarını genişletebilirsiniz.

Haberin Devamı

En önemli tedbir ise, minimalizm felsefesini takip ederek, ihtiyaç duymadığımız eşyalarımızı elden çıkarabilir, sadeleşebiliriz. Ayrıca bu sayede o eşyalara bizden daha çok ihtiyaç duyacak insanlara da yardımcı olabiliriz.