Dekorasyon Hobi mi arıyorsunuz? Salonunuzun orta yerinde bir pikaba yer açın

Hobi mi arıyorsunuz? Salonunuzun orta yerinde bir pikaba yer açın

19.04.2021 - 09:24 | Son Güncellenme:

Hiçbir müzik çalardan elde edemeyeceğiniz bir ses kalitesi… Müzik dinlemenin hakkını vermenin keyfi ve tabi ki dekoratif olarak harika bir mobilya. Sanıldığı kadar kolay bir uğraş olmasa da bir pikap almaya ne dersiniz?

Hobi mi arıyorsunuz Salonunuzun orta yerinde bir pikaba yer açın

Evde geçirdiğimiz vakitler arttıkça, daha fazla hobimizi eve sığdırmaya çalışır olduk. Bu yazımız konserleri, canlı müzik yapılan mekânları özleyenler için. Evinize bir pikap almaya ne dersiniz? Hem dekoratif olarak vintage modasına uygun, göze hitap eden ve bir karakter kazandıracak bir mobilya, hem de eşsiz bir müzikal hobi.

Haberin Devamı

 PİKAP DEYİP GEÇMEYİN

Pikap ve amfi seçmek çok kolay bir iş değil. İnternetten yorumlara bakıp satın almak yerine, plakçıları gezmenizi, bir bilene danışmanızı ve çevrenizde pikap sahibi birisi varsa, onunla görüşmenizi tavsiye ederiz.

PLAKLARDA İKİNCİ EL KEYİFLİ AMA RİSKLİ Mİ?

Plak biriktirmek, nostaljik plaklara ulaşmak harika bir hobi. Pikabınızdan yükselecek sesi en çok eski albümlere yakıştırıyor olabilirsiniz. Ancak unutmamalısınız ki ikinci el plaklar pikabınızın iğnesine zarar verebilir. Alışveriş yapacak güvenilir bir ikinci el plakçı bulmaya çalışabilir, ya da bu işte ustalaşana kadar sıfır plak alabilirsiniz.

 TEMİZLİĞİ DE ÖZEN GEREKTİRİYOR

Plaklarınızı ve iğnenizi temiz tutmanız gerekiyor. Bunun için özel fırçalar, solüsyonlar ve malzemeler olduğunu bilmelisiniz. Kısacası bir kere satın almak yetmiyor, düzenli bakım yapmak için de masraf yapmaktan kaçınmamalısınız.

Haberin Devamı

 PLAKLAR İÇİN KORUYUCU

Plaklarınızı albüm kapaklarında saklayabilir, ya da yıpranmış olanlar için yeni zarflar alabilirsiniz. Piyasada plak zarfları satıldığını da unutmayın.

“Tüm bu zahmete değer” diyorsanız, bizce hiç durmayın, salonunuzun en güzel köşesini pikabınıza ayırın.