Haberin Devamı

Ve Göztepe yeniden Süper Lig’de... İzmir’in ve Türk futbolunun efsane kulübü Göztepe, iki yıl aradan sonra Süper Lig’e geri döndü.
Stanimir Stoilov’un gelişiyle birlikte çehre değiştirip şampiyonluk potasına giren Göz Göz’ün, Süper Lig biletini alabileceği kritik karşılaşmada rakibi güçlü Gençlerbirliği’ydi. Son altı maçında yenilgi yüzü görmeyen rakibi karşısında özellikle ilk yarıda çok etkili bir oyun sergiledi Göztepe. Sarı- kırmızılılar, karşı kalede kurdukları baskı sonucunda gole dönüşebilecek pozisyonlar bulsalar da bunları gole çeviremediler. Bunun en büyük nedeni de son vuruşlardaki hatalardı. Bu son vuruş ve son tercihlerdeki hatalar da büyük oranda maçın heyecanı ve bu heyecanın neden olduğu acelecilikten kaynaklanıyordu.
İkinci yarıda oyunu daha önde kabul etti Gençlerbirliği. Bu nedenle ilk yarıya göre daha çift taraflı bir futbol izledik ikinci devrede. Ama yine de oyun üstünlüğü tartışmasız bir şekilde Göztepe’deydi ve ev sahibi takım, ilk yarıda sakatlanan Tarkan Serbest’in yerine oyuna giren Fıratcan Üzüm’ün attığı golle 1-0 öne geçmeyi başardı.
Golün geldiği dakika da çok güzeldi Göz Göz açısından. 77’deki bu golden sonra hata yapmadı Göztepe ve 90+3’te Lundqvist’in golüyle de Süper Lig’i perçinledi. Böylece sarı- kırmızılılar, birkaç gün önce vefat eden efsane futbolcularından Mehmet Işıkal ( Papi Mehmet ) için saygı duruşunda bulundukları maçın sonunda Süper Lig’e adlarını yazdırdılar ve yüzüncü yıllarını Süper Lig’de yaşayacaklar.
Türk futbolu için çok önemli bir kulüp Göztepe. Geçmişte kötü günler yaşayan sarı- kırmızılılar, amatör kümeye kadar düştüler. Sonrasında verilen mücadelelerle Süper Lig’e tekrar dönmeyi başaran Göz Göz, iki sezon önce 1. Lig’e düştü. Bu süreçte yönetimde radikal bir değişim yaşadı Göztepe ve bu anlamda da bir ilke imza attı. Türkiye’de ilk defa uluslararası bir şirketin yönetiminde yer aldığı Göztepe, Sport Republic'in CEO'su Rasmus Ankersen’in başkanlığının ilk döneminde bir nevi geçiş süreci yaşadı. Bu süreçte 1. Lig’de Play Off’a kalmayı başaran sarı- kırmızılılar, finale gelemeden elendiler.
Bu sezona daha iddialı giren Göz Göz, sezon başında istediği sonuçları alamadı. Bunun üzerine teknik direktör değişimine giden ve takımın başına Stanimir Stoilov’u getiren sarı- kırmızılılar, Bulgar teknik adam ile birlikte çok büyük bir ivme yakaladılar. Taraftarların özlediği hücum futbolunu oynatan Stoilov, altıncı sırada aldığı takımı zirve yarışına ortak etti ve sonunda da Süper Lig’e taşıdı. Bu nedenle de bu başarının baş mimarı Stanimir Stoilov’dur. Stoilov, bir teknik adamın bir takıma nasıl dokunabileceğinin, bir takımı olumlu yönde nasıl değiştirebileceğinin adeta dersini vermiştir.
Ve elbette muhteşem Göztepe taraftarı... Onları anlatmaya kelimeler yetmiyor. Tüm Türkiye’nin hayranlıkla izlediği bu harikulade tribünler, elde edilen başarının bir diğer başrol oyuncusu. İsyan Marşı ve Med Cezir ( Metcezir ) ile ülke futboluna damga vuran muhteşem Göztepe taraftarları, Süper Lig’e büyük bir renk getirecekler.
Avrupa’da yarı final oynayan ilk Türk takımı olan Göztepe, evine geri döndü. Mazisiyle, olağanüstü taraftarıyla, stadıyla, yönetim yapısıyla, kısaca her şeyiyle Süper Lig’i hak eden Göztepe; artık ait olduğu yerde. Bundan sonraki hedef ise ait olunan diğer bir yer olan Avrupa Kupaları’na geri dönmek.
Efsane geri döndü... Yolun ve bahtın açık olsun şanlı Göztepe...