Dekorasyon Dekorasyonda yılın renklerini kullanın: Ultimate Gray ve Illuminating

Dekorasyonda yılın renklerini kullanın: Ultimate Gray ve Illuminating

10.04.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

Tasarımcıların rehber olarak kabul ettiği Pantone Color Institute, her yıl beklenen renk açıklamasını yaptı. 2021 yılı için iki renk seçen Pantone Color Institute, Ultimate Gray isimli gri tonuyla, aydınlık bir sarı olan Illuminating’i açıkladı. Gölge ve ışığın bir arada kullanılması olarak yorumlanan seçim ev ve dekorasyonunda da kullanılıyor.

Dekorasyonda yılın renklerini kullanın: Ultimate Gray ve Illuminating

Ultimate Gray, aslında basit bir gri tonu. Endüstriyel tarzı çağrıştıran bu gri, sarının en aydınlık tonlarından olan Illuminating ile zıtların uyumunu yakalıyor. Bu iki rengin kullanımı, pandemi ile birlikte bütün dünyanın içinde bulunduğu zor durumda dahi umudun kaybolmadığını ifade ediyor.

Haberin Devamı

Siz de ev dekorasyonunda sarı rengi kullanarak ortama neşe ve ışık kazandırabilirsiniz. Mutluluk veren renklerin başında gelen sarı, grinin soğuk ve kararlı duruşuyla birleşince daha da öne çıkıyor.

Sarı ve griyi bir arada kullanma yolları

Duvarlarınızda beton görünüm elde edebilirsiniz. Kaba beton görünümü loft tarzı evler için vazgeçilmez bir unsurdur. Beton duvarlarınızın önüne yerleştireceğiniz sarı bir koltuk, sarı tonlarına sahip bir halı veya kırlent ve perde gibi tekstil ürünleri oldukça hoş bir uyum sağlayacaktır.

Taş zemin ya da gri ahşap bir zemin döşeme üzerindeki mobilyaları ortaya çıkaracaktır. Gri tonlarında bir L koltuk üzerinde sarı kırlentler ve sarı çerçevelerle estetik bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Mutfakta sarı ve griyi dolap kapaklarında kullanabilirsiniz. Kapaklarınızın çoğunu gri tercih edip arada asimetrik sarılar kullanmak oldukça modern bir tasarım olacaktır.

Salon duvarlarınızı açık tonda bir gri tonda boyatıp tek bir duvarı sarı çiçek desenli bir duvar kağıdıyla kaplatabilirsiniz. Sarı çiçekli duvarınızın önünde bir berjer yerleştirerek dinlenme alanı oluşturabilirsiniz.

Sarı kullanacağınız bölümlerin ışık saçacağını düşünerek odak noktası haline getirmek istediğiniz kısımlar için değerlendirebilirsiniz.

Duvarınıza asacağınız bir sanat eserinde, lambader veya abajurlarınızda, saksı ve çerçevelerinizde sarı-gri birlikteliğini kullanabilirsiniz.