Emlak Fırsatları Kütahyalılara TOKİ’den 495 ev müjdesi

Kütahyalılara TOKİ’den 495 ev müjdesi

07.09.2021 - 10:44 | Son Güncellenme:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kütahya’nın Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde 495 yeni konutun ihalesi gerçekleşti.

Kütahyalılara TOKİ’den 495 ev müjdesi

 

Dar kesimli vatandaşları ev sahibi yapmayı amaçlayan, bir yandan da afetlere karşı riskli yapıları yenileyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Kütahya’da 495 konutun ihalesini düzenledi.

Haberin Devamı

24 Ağustos Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında konutların yanı sıra, altyapı ve çevre düzenlemesi, 10 dükkan ve cami inşaatı da yer aldı.

TOKİ’den modern yapılar

Kentsel dönüşüm projelerine hızla devam eden TOKİ, geniş pencereli ve ahşap görünümlü cephe kaplamalarıyla görsel olarak son derece modern yapılar inşa ediyor.

Afetlere karşı riskli, fiziksel olarak sağlıksız yapıda olan, eskimiş ve ömrünü tamamlamış evleri yenileyen TOKİ, yatay mimari ile az katlı konutları yeni sakinleriyle buluşturuyor.

Özlenen mahalle kültürünün de yeniden canlanmasına olanak tanıyacak güvenli ve çevre düzenlemesi buna uygun şekilde tasarlanan yaşam alanlarında konutların yanı sıra parklar, oyun ve spor alanları da yer alıyor.

Haberin Devamı

TOKİ Kütahya’da daha önce Hisarcık, İnköy, Altıntaş ve Gediz’de sosyal konut uygulamaları gerçekleştirmişti.