Dekorasyon En Fazla 20 Dakikanızı Alacak Ev Egzersizleri

En Fazla 20 Dakikanızı Alacak Ev Egzersizleri

Son Güncellenme:

.

En Fazla 20 Dakikanızı Alacak Ev Egzersizleri

Yalnızca 20 dakikanızı alacak ve kolayca yapabileceğiniz ev egzersizleri ile vücudunuza yeni bir şekil verebilir, kolaylıkla sıkılaşabilirsiniz. Tüm günü evinde geçirenler ya da masa başı işlerde çalışanlar, hareketsizlikten kaynaklanan eklem ağrılarından şikayet eder. Bundan kurtulmak için pek çok kişi spor salonuna yazılmayı ya da evine egzersiz aletleri almayı düşünür. Spor salonuna gitme macerası genellikle türlü bahanelerle kısa sürer. Egzersiz aletleri ise her zaman beklediğiniz sonucu vermeyebilir. Ne şekilde olursa olsun herkesin, ama herkesin günde en fazla 20 dakika kadar zaman ayırarak egzersiz yapması gerekir. Bu hem kendinizi iyi hissettirir hem de sizi güçlendirir. Üstelik bu yirmi dakikayı tek seferde kullanmak zorunda bile değilsiniz. Unutmayın, az da olsa düzenli egzersiz yapmak, haftada iki kez spor salonuna gitmek kadar etkilidir. İşte en fazla 20 dakikanızı alacak ev egzersizleri...

Haberin Devamı

Yarım Çömelme Hareketi

Evde egzersiz yapmak isteyenler için pek çok evde egzersiz hareketleri mevcut. Bunlardan biri yarım çömelme hareketi. Bacaklarınızdaki pek çok kas grubu çalıştıran bir hareket olan yarım çömelme hareketi ile dizlerinize binen yükü azaltabilirsiniz. Bu hareket için öncelikle ellerinizi önde bağlayıp sandalyeye oturur gibi çömelin. Sırtınız mutlaka dik olmalı ve öne doğru eğilmemelisiniz. İçinizden 10’a kadar sayın ve doğrulun. Kaslarınız güçlendikçe 20’ye, 30’a kadar sayabilirsiniz. Yarım çömelme hareketini ellerinizi uzatarak da yapabilirsiniz. Bu hareketi günde 8 kez tekrarlayın.

Superman Hareketi

Sırt kasları için oldukça ideal bir hareket olan Superman hareketi, duruş bozukluğu olanlar için de önerilir. Kollarınızı ileri uzatarak yere boylu boyunca uzanın. Avuç içleriniz yere bakar şekilde dirseklerinizi kırmadan kollarınızı vücudunuzun üst kısmıyla birlikte yukarı kaldırmaya çalışın. Aynı zamanda dizlerinizi kırmadan iki bacağınızı da yukarı kaldırmaya çalışın. Tıpkı Superman’ın uçma hareketi gibi. Kendinizi fazla zorlamadan günde 8 kez tekrarlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dizler Üzerinde Şınav Hareketi

Bu hareket omuz, kol, göğüs, karın ve bacak kaslarınızı çalıştıran bir harekettir. Yüzükoyun yere uzanın ve ellerinizi omuz hizasında açarak elleriniz üzerinde gövdenizi yukarı kaldırın. Ayaklarınızı da çapraz bir şekilde birleştirerek yukarı kaldırın. Bu hareketi zamanla dizleriniz yerine ayak uçlarınız üzerinde yapmaya başlayabilirsiniz, yani klasik şınav hareketi şeklinde.

Diz Üstünde Geriye Esneme

Bu hareket, alt sırt kaslarınızı çalıştıran ve baldırlarınızı gerdiren bir harekettir. Ayaklarınız üzerinde diz çökün, kollarınızı kavuşturun; ya da ileri doğru uzatın, her iki şekilde de yapılabilir ve geriye doğru eğilin. İçinizden 10’a kadar sayın ve doğrulun. Kaslarınız güçlendikçe esneme süresini uzatabilirsiniz.

Mekik

Karın ve üst gövde kaslarınızı çalıştıran mekik hareketi, en çok bilinen hareketlerden biridir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu hareket için öncelikle yere uzanın. Ellerinizi başınızın altına alarak omzunuzu ve üst gövdenizi yukarı doğru kaldırmaya çalışın. Çenenizin gövdenize değmemesine dikkat edin. Başlarda kendinizi fazla zorlamaya dikkat edin. Zamanla hareketi daha düzgün yapmaya başlayacaksınız. Mekik hareketini günde 8 kez tekrar edebilirsiniz.