Son dakika egzersiz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan egzersiz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan egzersiz haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.214 egzersiz haberi bulunmuştur.
En çok saçlar zarar görüyormuş! Egzersizde bu hamleye dikkatDüzenli egzersiz vücut sağlığı kadar saç sağlığı üzerinde de olumlu etkiler yaratabilir. Ancak ter, sürtünme ve çevresel etkenler saçları yıpratabilir. Bu yüzden spor yaparken saç bakımını ihmal etmemek gerekiyor. Peki, egzersiz öncesi ve sonrası saçlarımızı nasıl koruyabiliriz?
Uzun yolculuklarda kasık ağrısı çekiyorsanız dikkat!Direksiyon başında kasık ağrısı yaşıyorsanız bu durum basit bir yorgunluktan ibaret olmayabilir, kalça sıkışma sendromu olabilir. Erken tanı için zaman kaybetmeden bir uzmana başvurun.
Ameliyatsız zayıflamanın yolu: Yutulabilir mide balonuFazla kilolarla mücadele eden ancak bıçak altına yatmak istemeyenler için artık daha konforlu bir çözüm var. Ameliyatsız ve anestezisiz uygulanan yutulabilir mide balonu yöntemi, sadece 10-15 dakikalık bir işlemle zayıflama sürecini başlatıyor.
Geçmeyen ses kısıklığına dikkat! Gırtlak kanseri habercisi olabilirKonuşmanın günlük hayattaki yeri ve önemi tartışılmaz olsa da bu eyleme imkân sağlayan ses tellerinin pek önemsenmediği bir gerçek. KBB Uzmanı Prof. Dr. Bülent Evren Erkul, ses teli sağlığı için 11 öneride bulundu.
58 yaşında olduğuna kimse inanamıyor! Salma Hayek'ten bikinili pozlarSalma Hayek, sosyal medyada yayımladığı iddialı pozlarına yenilerini ekledi. Dünyaca ünlü Meksikalı oyuncu, bikinisiyle verdiği yeni pozlarını sevenlerinin beğenisine sundu. Hollywood yıldızına beğeni ve yorum yağdı.
Karın germe sonrası bunlara dikkat! Uzmandan altın tavsiyeler: Ameliyatla iş bitmiyorKarındaki sarkmalar, kadınlarda daha çok doğum sonrasında görülürken, erkeklerde genellikle obezite cerrahisinden sonra ortaya çıkıyor. Kurtulmak için ise en sık başvurulan yöntem ise ameliyat. Prof. Dr. Tahsin Görgülü, karın germe cerrahisi sonrasının da başarılı bir sonuç için önemli olduğunu vurguladı.
Uzun ömür mümkün! İşte sağlıklı yaşlanmak için 8 önemli alışkanlıkBireylerin yaşam sürelerini uzatacak ve yaşlılık dönemlerini daha sağlıklı geçirmelerini sağlayacak hayat tarzı alışkanlıklarının önemi her geçen gün artıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Karaca, sağlıklı yaş almayı desteklemek için kazanılması gereken 8 önemli alışkanlıktan bahsetti.
Alışkanlıklarla bağırsakları düzenlemek mümkün! Stres mikrobiyal dengesizlik yapıyorBağırsak sağlığını destekleyen alışkanlıklar söz konusu olduğunda, birçok kişi beslenmeyi düşünür. Ancak, beslenme bulmacanın sadece bir parçasıdır ve bağırsaklarınızı doğrudan etkileyen birçok günlük alışkanlığınız olabilir. Alışkanlıkları değiştirerek bağırsak sağlığınızı artırmanız mümkün!
Türkan’ın hedefi milli takımMilli takım hayali için haftanın beş günü İzmir’den Manisa’ya giderek antrenman yapan judocu Türkan Nur Aydın, “Bu yolculuk zorlu ama beni herkesten daha güçlü yapacak” dedi
Yaza fit girmek için 7 basit öneriYaz geliyor, bikiniler dolaptan çıkmayı bekliyor. Ama dikkat: Şok diyetlerle sağlığınızdan olmayın! İşte hem forma girmek, hem de enerjik hissetmek için 7 altın öneri.
Ağrıyı beyinle dindirmek mümkün! Bilim kanıtladı, kronik sancıya çare olabilirÇeşitli sebeplere bağlı olarak gelişen sırt ve bel ağrılarının yaygın çözümleri arasında fizik tedavi, düşük etkili egzersiz ve hatta reçetesiz veya reçeteli ilaçlar yer alabilirken, yeni bir çalışma sekiz haftalık farkındalık veya bilişsel davranışçı terapinin bu ağrıları önemli ölçüde değiştirebileceğini ortaya çıkardı. Peki bu nasıl olacak?
Türkiye'de 2,5 milyon kişinin kalp sağlığı incelendiSağlık Bakanlığınca, Aile Hekimliği yönetmeliğinde yapılan değişiklikle Türkiye genelindeki aile hekimliklerinde yaklaşık 6 ayda 2 milyon 483 bin 467 kardiyovasküler risk değerlendirmesi yapılırken, taramalar sonucunda 317 bin 776 kişide risk tespit edildi.
Bu belirtilerde asla zaman kaybetmeyin! Beyinde ‘sorun’ olduğuna işaret edebilirBeyin hastalıkları, çeşitli etkenlerin bir araya gelmesiyle ortaya çıkabilen karmaşık sağlık sorunlarını oluşturuyor. Beyin hastalıkları işaretlerinin, hastalığın türüne ve ciddiyetine bağlı olarak değişiklik gösterebildiğini söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Yaşar Bayri, hastalığın en yaygın görülen sinyallerini özetledi.
Fazla kilolarınıza neşter vurmanın zamanı geldi!Türkiye, yüzde 30’un üzerinde obezite oranıyla Avrupa’nın en kilolu ülkesi haline geldi. Beden kitle indeksiniz 30 ve üzeri ise cerrahiden faydalanabilirsiniz
Uzun süre oturanları vuran tehlike! İlk belirtiyi aniden veriyor, çaresi elimizdeHareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve yaşlanan nüfusla birlikte inme vakaları her geçen gün artış gösteriyor. Oturma süresi arttıkça riskin de arttığını söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Gyulnaz Emin, inme ve risk faktörleri hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Yaşam süresini kısaltıyor! Obezite Türkiye’de alarm veriyorModern çağın salgın hastalığı olarak tanımlanan obezite son yıllarda dünya genelinde hızla yaygınlaşıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Can Gönen, Türkiye’de alarm veren obezitede en yeni tedavi yöntemlerini anlattı.
Doktorların bile yazamadığı reçete! Korku 25'e kadar düştü: 'Bana ne iyi gelir?'"Bir kalp hekimi olarak hiç görmediğim kadar kaygı bozuklukları görüyorum. Gencecik insanlarda amaçsızlığın yanı sıra ölüm ve hastalık korkusu var." Bu sözler bir kardiyoloji uzmanına ait. Peki, tüm ülkeyi kasıp kavuran kaygı bozukluğunun önüne geçmek mümkün mü? Doç. Dr. V.Özlem Bozkaya’nın "Bazı reçeteler var ki bir hekim olarak ben bile tek başıma yazamam" dediği reçetede neler yazıyor? İşte cevabı.
Ağırlık kaldırıyor musunuz? Demans’tan koruyorBrezilya, Sao Paulo’daki Campinas Üniversitesi’nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği çalışmada, hafif bilişsel bozukluğu bulunan 44 kişi incelendi.
36 yaşında 61 kilo verip iyileşti! 'Her yiyeceği yedim ama tek şartı var'Hayatta bazı anlar vardır ki, insanın tüm kaderini değiştirebilir. 36 yaşındaki Sarah Lessner için bu an, bir sabah aynaya baktığında geldi. Yıllardır taşıdığı fazla kiloların sadece fiziksel bir yük olmadığını fark etti. İşte bu farkındalık, onun hayatını baştan sona değiştiren sürecin başlangıcı oldu.
Titreyerek kaslı vücut yapılır mı?TikTok fenomenleriyle gelişen yeni bir modaya göre, düzenli olarak titreşimli plakaların üzerine çıkıp bir süre durmak kilo vermeyi ve kaslı bir vücuda sahip olmayı sağlıyor. Titreşim plakalarının pahalılığı bir yana uzmanlar titreşimin sağlayacağı fayda konusunda fenomenlerle aynı görüşte değil. İşte New York Times gazetesine konuşan uzmanların görüşleri…
Kanserde tarama programları yetersizKalın bağırsak kanseri, erken teşhis ve tedavi ile büyük ölçüde önlenebilir bir hastalık olmasına rağmen, tüm dünyada görülme sıklığı giderek artıyor. Mart ayı, bu önemli hastalığa dikkat çekmek amacıyla “Kalın Bağırsak Kanseri ile Farkındalık Ayı” olarak kabul ediliyor. Prof. Dr. Cem Terzi, “Sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve tarama programlarına erişimde yaşanan sıkıntılar, hastalığın geç teşhis edilmesine ve ölüm oranlarının artmasına neden oluyor” dedi.
Kadın sağlığı için bilinmesi gerekenlerKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, servikal lezyonların erken teşhisinin önemine dikkat çekti. Karas, HPV aşısı, düzenli taramalar ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının rahim ağzı kanserinin önlenmesinde kritik rol oynadığını belirtti
Egzersiz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.