Püf Noktaları Ev Düzeni Konusunda İlham Alınacak Instagram Hesapları

Ev Düzeni Konusunda İlham Alınacak Instagram Hesapları

Son Güncellenme:

.

Ev Düzeni Konusunda İlham Alınacak Instagram Hesapları

Ev düzeni denildiğinde en çok önem verilen konu dolap ve rafların doğru şekilde organize edilmesidir. Düzenli bir dolap sadece günlük işlerinizi kolaylaştırmakla kalmaz aynı zamanda aradıklarınızı hızlı bir şekilde bulmanıza da yardımcı olur. Günlük hayatın telaşı içerisinde dağınıklıktan kaçmak zor olabilir. En iyi çözüm; ihtiyaç ve kullanım alanı özelliklerine göre tasarlanan yaratıcı bölmelerle saklama alanlarını zenginleştirmektir.

Haberin Devamı

Kutulamanın gücünü keşfedin

[embed]https://www.instagram.com/p/BkGtotNAKfR/?taken-by=thecontainerstore[/embed] Kutular dolap içini organize etmede ve ev düzeni oluşturmada büyük kolaylık sağlar. Değişik boyutlarda kutular kullanarak iç alanları farklı bölümlere ayırabilirsiniz. Kapakları sayesinde, içlerinde bulunan eşyalar kullanılmadığı zamanlarda kire ve toza karşı korunur. Kutuları üst üste kullanmak telaşlı olduğunuz zamanlarda karışıklığa sebep olabilir. İhtiyacınız olan eşyanın hangi kutuda olduğunu bilmiyorsanız, tüm kutuları indirip, açarak içlerini kontrol etmeniz gerekebilir. Bu da uzun uğraşlar sonunda oluşturduğunuz düzenin kısa sürede bozulmasına yol açar. [embed]https://www.instagram.com/p/Bj-_RRnFKDN/?taken-by=thecontainerstore[/embed] Farklı alanlar için sıra dışı çözüm örnekleri sunan @thecontainerstore’un Instagram sayfası bu konuya kolay ve şık bir çözüm getiriyor. Yan yüzeyi ya da tüm alanı şeffaf olan saklama kutuları ile organize ettiğiniz eşyalarınızı görünür kılabilirsiniz. Masa üstleri ve makyaj masalarında kullanılan düzenleyicilerin de şeffaf seçilmesini öneren @thecontainerstore, eşyaları yerleştirirken pratik kullanımlarını düşünmenin önemli olduğunu vurguluyor.

Haberin Devamı

Üst rafları ihmal etmeyin

[embed]https://www.instagram.com/p/Bjqh_FeBPNz/?taken-by=thehomeedit[/embed] Ev düzeni oluşturmak için özgün fikirler sunan @thehomeedit, atıl alanlardan kaçınılması gerektiğini vurguluyor. Kıyafet dolaplarında askılı bölümler kadar üst rafların da önemli olduğunu hatırlatan @thehomeedit, bu bölümlerin genellikle kolayca dağılan kısımlar olduğunun altını çiziyor. Baş üstünde yer alan raflarda, sık kullanılan eşyalar yerine daha az tercih edilen parçalara yer verilmeli. Bu bölümlere şapka benzeri geniş yer tutan ve üzerine başka bir eşya yerleştiremeyeceğiniz aksesuarlar dizilebilir.

Etkin ve verimli çözümler üretin

[embed]https://www.instagram.com/p/Bj7ZgfHlzUr/?taken-by=neatmethod[/embed] Çok sayıdaki küçük eşyayı bir alanda bulundurmak büyük parçalara göre daha zahmetlidir. Çocuk oyuncakları, mutfak gereçleri, kemerler, çoraplar ve iç çamaşırları ev düzeni oluştururken zorluk yaratan parçalardır. @neatmethod bu gibi durumlarda belirli bir sisteme göre düzenleme yapılmasını öneriyor. Giyim aksesuarları ve iç çamaşırlarda çekmece içlerini ayraçlarla küçük bölmelere ayırmak etkili bir yöntem. Düzenlemeyi eşyaların, büyüklüklerine, kullanım alanlarına ya da renklerine göre yapmak aradığınız eşyayı daha kolay bulmanızı sağlıyor. [embed]https://www.instagram.com/p/BjniZK6FSP6/?taken-by=neatmethod[/embed] Yaptığınız düzenlemenin ilk günkü haliyle kalmasını istiyorsanız her bölmenin kullanım alanını net bir şekilde belirlemelisiniz. Açık raflar ve çocuk odalarında kullanılan kutular için @neatmethod etiket yapıştırmanın etkili bir sonuç verdiğini belirtiyor. Kulanıcıyı teşvik edici eden bu yöntem, aynı zamanda şık bir görünüm de sağlayarak rafların estetiğini koruyor.