Dekorasyon Evde Yapabileceğiniz, Yağları Yakmaya Niyetli Egzersizler

Evde Yapabileceğiniz, Yağları Yakmaya Niyetli Egzersizler

Son Güncellenme:

.

Evde Yapabileceğiniz, Yağları Yakmaya Niyetli Egzersizler

Uzun bir kış döneminin ardından yazın yaklaştığı şu günlerde spor salonlarına yapılan kayıtlar artıyor ve yer bulmak zorlaşıyor. Hareketsizliğin getirdiği fazla kilolardan kurtulmak, vücut yağ oranını düşürmek ve yaza bomba gibi bir giriş yapmak için İnternet'te yer alan yağ yakma diyetleri ve egzersiz hareketleri, o kadar fazla ve karmaşık ki okuyucular hangi programı hangi diyetle uygulayacaklarını şaşırıyorlar. Şimdi yeşil çayınızdan bir yudum alın ve hazırlanın. Sizi tüm bu karmaşadan ve yağlarınızdan kurtaracak egzersiz hareketlerini tek bir listede anlatacağız.

Haberin Devamı

Yağ Yakan Hareketler ve Kalori Yakım Değerleri

Evde Yapabileceğiniz, Yağları Yakmaya Niyetli Egzersizler

İnatçı vücut yağlarından kurtulmak ve mümkün olan en iyi şekle girmek, en azından bazı aerobik aktiviteleri hayatınıza katmanızı gerektiriyor. Amacınız egzersiz ile yağ yakmak ise bunun en sağlıklı yolu kas kaybına imkan vermeden yağ yakmak olmalıdır. Böylelikle sadece yağsız değil estetik bir vücuda da sahip olabilirsiniz. Hangi egzersiz türünü yaparsanız yapın, ısınma turlarını atlamayın. Egzersizlerinize başlamadan önce yapacağınız birkaç dakikalık ısınma ve esneme egzersizleri, hem programınıza uyumunuzu hızlandıracak hem de olası sakatlıkların önüne geçecektir. Hafif tempolu bir yürüyüş sizi hem spora hazırlar hem de kalbinizi korur. Vücudunuzdaki istenmeyen kilolardan sizi kurtaracak ve sahillere hazırlayacak bu muhteşem egzersizler ile sadece kilolarınızdan kurtulmakla kalmayacak, aynı zamanda sağlıklı yaşam tarzını bir rutin haline getireceksiniz. Tüm hazırlıklar tamamsa çalışmaya başlıyoruz!

Haberin Devamı

Step Aerobik

Step aerobik hareketleri yağ yakımında çok etkilidir ve 1 saatlik çalışma size yaklaşık 800 kalori kaybettirebilir. Step aerobik egzersizlerinde hedef bacak olduğu için bacaklarınızı ve kalçalarınızı da şekle sokma konusunda etkilidir.

İp Atlama

Evde ya da spor salonunda kolayca yapacağınız hareketlerden biri de ip atlamadır. Aynı zamanda yağ yakımı sağlayan ekipmanlar arasında da en ucuz ve etkili olanlarından biridir. Orta yoğunlukta 1 saat ip atlayarak yaklaşık 700 kalori yakabilirsiniz.

Hulahop

Evet, çocukluğumuzda kullandığımız o halka aslında mükemmel bir yağ yakıcı olmaz özelliği de taşımaktadır. Aynı zamanda ünlü yıldız Beyonce'nin da bu yağ yakıcı egzersize uyguladığı söylenmektedir. Hem eğlenceli hem faydalı bu egzersizi yarım saat dahi yapmanız size yaklaşık 300 kalorilik kayıp sağlayacaktır.

Zumba

Latin dans ritimlerini dinamik egzersiz hareketleri ile birleştiği bu muhteşem egzersiz ile hem eğlenceli vakit geçirebilir hem de kısa sürede forma girebilirsiniz. Bu spor, vücudunuzun denge yönetimini arttırarak tüm kaslarınızı çalıştırır.

Çömelme ve Kalkma - Squat

İnsan vücudundaki en büyük kas grupları bacaklarda bulunur. Yani bacak haraketleri sadece bacak ve kalçanıza değil tüm üst vücudunuza da etki eder. Sırtınız dik olacak şekilde sanki bir tabureye oturuyor gibi oturun ve yavaşça ayağa kalkın. Bu hareketi 8 -10 tekrar aralığında 3 - 4 set yapmanız, hem yağ yakımınıza hem de kas gelişiminize etki edecektir.

Haberin Devamı

Mekik

Mekik hareketi, karnınızı ve üst gövdenizi çalıştırır. Dizleriniz kalkık yere uzanırken ellerinizi başınızın arkasında birleştirip destek alabilir ve üst gövdenizle omuzlarınızı yukarıya kaldırarak hareketi tamamlayabilirsiniz.