Dekorasyon Evinizdeki Her Şeyi Etiketleyebilirsiniz!

Evinizdeki Her Şeyi Etiketleyebilirsiniz!

Son Güncellenme:

.

Evinizdeki Her Şeyi Etiketleyebilirsiniz

Tuz ve şeker kavanozunu hep karıştırıyorsunuz ve ortaya şekerli yemekler mi çıkıyor? Evinizi renklendirip, hareketlendirmek istiyorsunuz ama bunun için mutlaka yüksek bütçeler ayırmak mı gerekir diyorsunuz? İki soruyu da çözebilecek cevap sevimli etiketleme ile düzenleme yöntemlerinde saklı! Dekorasyona önem veren ve zevkini mekanlara yansıtmayı sevenler için farklı eşya etiketleme yöntemleri bulunuyor. Gerçekleştirilen işlemler hem ortaya estetik görüntüler çıkmasını sağlıyor hem de yönlendirici yazılar pratik kullanımı destekliyor. Etiket kullanımında genelde tercih edilen yapıştırma işlemi yerine etikete ufak bir delik açıp içerisinden kurdele geçirerek bu kurdeleyi etiketleme yapacağınız eşyaya bağlama yöntemini de seçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Etiketleme yaparken tarzınızı yazı stiline yansıtın

Evinizdeki Her Şeyi Etiketleyebilirsiniz

El yazınıza güveniyorsanız etiketleme yaparken isimleri üzerine yazı yazacağınız malzemeye uygun özel kalemlerle, boyalarla ve spreylerle yazabilirsiniz. Mutfakta cam kavanozların üzerine cam kalemleriyle istediğinizi yazabilirsiniz. Detaylı boyamayla özel harfler ortaya çıkarmak için ise cam boyalarını kullanabilirsiniz. El yazınıza güvenemiyor ya da beğendiğiniz özel yazı stillerini kullanmak mı istiyorsunuz? Kağıtlara dilediğiniz kelimeleri yazıp sonrasında yazı çerçevelerinden özenle kesme işlemi yaparak orta kısımları boş bırakın. Bu işlem sonrasında kağıdı malzeme üzerine tutun ve uygun boyayla boyayın. Böylece yazı düzgün şekilde yüzeye aktarılmış olur.

Ekonomik dekorasyon malzemeleri

Evinizdeki Her Şeyi Etiketleyebilirsiniz

Etiketleme işlemi yapacaksınız ama el becerilerinize pek güvenmiyorsanız ya da dekorasyon konusundan titiz ve biraz da simetri hastasıysanız ele sığan ufak etiketleme cihazlarından satın alabilirsiniz. Bu cihazlar elektriğe bile gerek duymadan çalışır. Yazının harflerini klavyede yazı yazar gibi yazarsınız ve cihaz size etiketi anında çıkartır. Plastik içerikli yapışkanlı etiketlerden hoşlanmıyorsanız çok ufak bir bütçe ayırarak tişört baskı kağıdı alabilirsiniz. Bu kağıda yapacağınız baskıyı kumaş üzerine ütüyle sabitledikten sonra kumaş etiketlerinizi dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Evdeki malzemelerle harikalar yaratın

Evinizdeki Her Şeyi Etiketleyebilirsiniz

Dekoratif yazıları eşyaların üzerine yapıştırabilmeniz için evinizdeki malzemeleri kullanabileceğiniz yöntemler de bulunuyor. A4 kağıt, yazıcı, şeffaf bant ve su ile kısa bir işlemle şahane şeffaf etiketler yapabilirsiniz. Bilgisayarınızda istediğiniz kelimeleri istediğiniz karakter ve renklerde yazın ve çıktısını alın. Yazıyı kapatacak şekilde şeffaf bandı kağıt üzerine yapıştırın ve bir kaptaki su içerisinde kağıt eriyene kadar bekleyin. Yazı şeffaf bantta kalacaktır, bandı dilediğiniz kavanozun üstüne yapıştırdığında sanki cam üstüne yazı yazılmış gibi şık bir görüntü elde edeceksiniz. Klasik yöntemleri kullanarak da dilediğiniz kağıt üzerine etiketleme yazılarını yazarak çift taraflı bant ya da yapıştırıcı ile monte işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Nostaljik bir hava yaratmak için ise tebeşirle yazı yazılabilen sticker'ları tercih edebilirsiniz.