Püf Noktaları Evinizin Havasını Nemlendirmenin Yolları

Evinizin Havasını Nemlendirmenin Yolları

Son Güncellenme:

.

Evinizin Havasını Nemlendirmenin Yolları

Kış aylarının bir getirisi olan kuru hava, insan sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Bunun yanı sıra, nem oranının düşük olduğu bölgelerde yaşayan kişiler de, özellikle geceleri uyku esnasında ortamdaki kuru havadan olumsuz bir şekilde etkileniyor. Başta solunum problemi olan kişiler ve bebekler olmak üzere, birçok kişi için kuru hava, ileride ortaya çıkabilecek çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Dolayısıyla evin havasını nemlendirme insan sağlığı için büyük önem taşıyor. İşte ''Kaloriferli ev nasıl nemlendirilir?'' sorusuna dair tüm önerilerimiz...

Haberin Devamı

Soğuk ve sıcak buhar makineleri

Evinizin Havasını Nemlendirmenin Yolları

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık piyasada kolayca bulunabilecek oda nemlendirici makineler sayesinde, evin havasını nemlendirme işlemi kısa sürede mümkün hale geliyor. Genellikle bebek sahibi çiftler tarafından tercih edilse de, her yaş grubundan insan için faydalı olan buhar makineleri, soğuk ve sıcak olarak ayrılıyor. Soğuk buhar makinesi, özellikle üst solunum yollarında problem olan kişiler için öneriliyor. Suyu titreşim ile buhara çevirip dışarıya üfleyen bu makinelerde herhangi bir aromatik yağ kullanılmıyor. Aynı zamanda bulunduğu ortamı ferahlatması da cihazın en önemli avantajları arasında yer alıyor.

Evinizin Havasını Nemlendirmenin Yolları

Soğuk suda olduğu gibi, ortamın nemini dengeleyen ve sağlıklı bir ürün olan sıcak su makineleri, daha çok sağlıklı yetişkinler için öneriliyor. İçerisine aromatik yağların eklenebilmesi ve bu sayede dışarıya güzel kokular yayması ise cihazın en dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra, cilt gözeneklerinin açılmasında da önemli bir rol üstleniyor.

Haberin Devamı

Sıcak su dolu kaplar

Evinizin Havasını Nemlendirmenin Yolları

Evde bulunan içi sıcak su dolu kaplara veya herhangi bir ısıtıcının üzerine koyulacak ıslak bir bez, evin havasını nemlendirme yolları arasında en eski ve etkilisi olarak biliniyor. Özellikle mutfak ve banyo gibi suyun ısıtılabildiği ya da yemek yapılan yerlerde buharlaşma olacağı için mekanın nem oranı ideal düzeye getirilebiliyor.

Islak kıyafetler

Evinizin Havasını Nemlendirmenin Yolları

Çoğu zaman yıkanan veya ıslanan kıyafetler balkona asılsa da odadaki nem oranını arttırmak için ıslak giysilerin oda içerisinde bulundurulması en etkili ve kolay yöntemler arasında yer alıyor. Bu noktada, özellikle kimyasal ürünlere alerjisi olan kişilerin dikkat etmesi ve deterjan kullanılmış olan ıslak kıyafetlerin bulunduğu ortamdan kaçınması gerekiyor.

Kalorifer

Evinizin Havasını Nemlendirmenin Yolları

Kış aylarının gelmesiyle birlikte yoğun olarak kullanılan kaloriferler, odadaki havayı oldukça kurutuyor. Buna rağmen kaloriferlerin üzerine koyulacak ıslak bezler veya içi su dolu kap ile bu dezavantaj kısa sürede avantaja dönüşerek odadaki nem oranını dengeleyebiliyor.