Dekorasyon Günün Yorgunluğunu Atabilmek İçin Evde Yapabileceğiniz Basit Egzersizler

Günün Yorgunluğunu Atabilmek İçin Evde Yapabileceğiniz Basit Egzersizler

Son Güncellenme:

.

Günün Yorgunluğunu Atabilmek İçin Evde Yapabileceğiniz Basit Egzersizler

Bütün gün çalışan, koşturan insanların kendilerine mutlaka zaman ayırmaları; hem ruhsal, hem de fiziksel sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Gün boyu aynı pozisyonda oturan masa başı çalışanlarının mutlaka basit egzersiz hareketleri ile vücutlarını rahatlatmaları gerekir. Evde yapılabilecek egzersizler ile daha sağlık ve zinde olmak mümkün olduğundan dolayı, kendinize kısa da olsa zaman ayırarak rahatlayabilirsiniz. Yorgunluk atma hedefi ile yapılan egzersizlerin vücudu çok zorlamayan esneme hareketleri ile başlaması ve bitmesi yaşanacak olası sakatlanmaları ve zedelenmeleri engeller. Nefes egzersizleri, meditasyon, duruş bozukluklarını gidermeye yönelik hareketler, sadece sabah ya da akşam değil günün her saati vakit almadan yapılabilecek temel hareketlerdir. Ancak günlük koşuşturmada unutulduğundan bu hareketleri, evinizde de yapabilir, her gün, belirli saatlerde kendinize vakit ayırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hatha Yoga ile Rahatlayın

Günün Yorgunluğunu Atabilmek İçin Evde Yapabileceğiniz Basit Egzersizler

Başlangıç seviyesinde olanlar için uygun olan hatha yoga, basit esneme hareketleri ile duruşunuzun düzelmesini ve gün boyu hareketsizlikten yorgun düşen kaslarınızın açılmasını sağlar. Ayrıca yoga hareketleri zorlu egzersizler öncesinde ve sonrasında kasların rahatlamasını sağlayacağından dolayı da tercih edilebilir. Nefes kontrolü sağlayan hatha yoga, esnemenin yanı sıra günün stresinden kurtulmanıza yardımcı olur. Kişinin kendine zaman ayırdığı nadir anlardan birisi olan egzersiz zamanında her açıdan dinlendiren bir program tercih etmek daha faydalı olacaktır.

Açma ve Germe Hareketleri

Günün Yorgunluğunu Atabilmek İçin Evde Yapabileceğiniz Basit Egzersizler

Mekik, şınav, jumping jack gibi hareketler vücudun hızlı bir şekilde açılmasını ve rahatlamasını sağlar. Tüm vücudu aynı anda çalıştırmayı başaran bu hareketleri yapmadan önce uzun süreli ısınma egzersizleri yapmaya gerek yoktur. Birkaç dakikalık koşu ile vücudunuzu ısıttıktan sonra tüm vücuda etki edecek bu hareketlerle günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Vücudunuzu daha fazla çalıştırmak ve günlük egzersizleri düzenli bir spor alışkanlığına dönüştürmek ya da daha fazla yağ yakmak için bu hareketlerden sonra cardio ve HIIT cardio çalışabilirsiniz.

Haberin Devamı

Her Derde Deva: Pilates

Günün Yorgunluğunu Atabilmek İçin Evde Yapabileceğiniz Basit Egzersizler

Zayıflama ile ilgilenenler arasında pilates çok yaygın olarak tercih edilse de bu popüler spor zayıflamak için değildir. Vücudun şekillenmesi, duruş bozukluklarının ortadan kalkması, vücudun daha esnek olmasına ve ağrıların azalmasını sağlayan pilates, kişinin dengesini ve koordinasyonunu arttıran bir spordur. Pilates farklı sporlarla desteklenerek yapıldığında yorgunluğa ve gerginliğe iyi gelirken, fit olmayı da sağlar. Pilatesin evde yapılabilecek egzersizler arasında öne çıkmasının nedenlerinden birisi de her an yapılabilir olmasıdır. Televizyonun karşısında, çocuğunuzla ilgilenirken bile yapabileceğiniz pilates hareketleri ile günlük egzersiz ihtiyacınızı giderebilirsiniz.