Püf Noktaları Hızlı Temizlik Yapma Yöntemleri

Hızlı Temizlik Yapma Yöntemleri

Son Güncellenme:

.

Hızlı Temizlik Yapma Yöntemleri

Eve gelen ani misafirler her zaman büyük stres kaynağı. Son dakikada haber veren misafirlere karşı hızlı temizlik yapma yöntemlerini bilmek oldukça önemli. Bu şekilde eliniz ayağınıza dolanmadan kısa sürede yaşadığınız ortamı konuklara hazır hale getirebilir, kafanızda soru işaretleri olmadan misafir ağırlamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hızlı temizlik için ilk adım

Hızlı Temizlik Yapma Yöntemleri

Kısa süre içinde evi temizlemeniz gerekiyor ise yapılması gereken ilk şey, acilen bir çamaşır sepeti bulmak. Misafirlerin bulunacağı alanlarda yer alan dağınık eşyaları bu sepete doldurup başka bir yere kaldırabilirsiniz. Dağılmış oyuncaklar, giysiler, etrafa yayılmış eşyaların tamamını bir seferde ortadan kaldırabilmek için tek bir sepet yeterli. Dağınıklığı odadan çıkardıktan sonra onu konukların göremeyeceği bir dolaba veya odaya saklayarak ilk adımı tamamlayabilirsiniz.

Detaylara takılmadan genel temizlik

Hızlı Temizlik Yapma Yöntemleri

Oturma odası, salon ve mutfak gibi misafirlere açık alanlarda bulunan dağınıklıkların kaldırılmasının ardından evde bulunan yatak odalarının kapılarını kapatarak o alanlara girilmesinin veya uzaktan görülmesinin önüne geçebilirsiniz. Her yer için kullanılabilen bir temizleyici yardımı ile bütün yüzeylerin tozunu fazla ayrıntıya girmeden silerek evde genel bir temizlik görüntüsü yaratabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hızlı temizlik yapma püf noktaları

Hızlı Temizlik Yapma Yöntemleri

Tuvalet ve banyo kuşkusuz ki temizlenmesi en çok zaman alan ancak herkes tarafından kullanılmaya en açık alanlardan biri. Bu nedenle kısa sürede yapmanız gereken bu temizlik işleminde tuvalet ve banyoyu da aradan çıkarabilirsiniz. Bunun için çok amaçlı bir temizleyici kullanarak işinizi daha da kolaylaştırabilirsiniz. Lavaboları temizleyici ve bir fırça yardımı ile temizledikten sonra tuvaleti de çamaşır suyu kullanarak fırçalayabilir böylece hijyen ortamını güven altına alabilirsiniz.

Kirli bulaşık kabusu

Hızlı Temizlik Yapma Yöntemleri

Misafirleriniz kısa süre içinde gelecek, ancak mutfak kirli bulaşıklarla dolu. Elbette bu bulaşıkları yıkamaya zamanınız yok. Öyleyse yapılması gereken ilk şey bütün bulaşıkları hızlıca sudan geçirmek. Eğer bulaşık makineniz boş ise şanslısınız. Hızlıca bulaşıkları yerleştirebilirsiniz. Ancak bulaşık makinesi bu işe uygun değilse ufak bir sırra sahip olabilir ve bulaşıkların bir kısmını fırın ya da balkon gibi konukların göremeyeceği bir alana saklayabilirsiniz. Mutfaktan uzaklaştırdığınız bulaşıkları misafirler gittikten hemen sonra yıkayabilir ya da makineye yerleştirebilirsiniz.

Beş dakikada temizlik

Hızlı Temizlik Yapma Yöntemleri

Hızlı temizlik yapma yöntemlerinin bütün adımlarını izledikten sonra beş - on dakika gibi kısa bir süre içinde eviniz konuk ağırlamaya hazır. Kapıyı açmadan önce kendinize de çeki düzen vererek az önce evin içinde koşturan siz değilmiş gibi davranabilir ve önünüzdeki saatleri keyifli sohbetler eşliğinde geçirebilirsiniz.