Emlak Milliyet Mimarlık Haziran sayısında sektöre dair gelişmeler konuşuluyor

Milliyet Mimarlık Haziran sayısında sektöre dair gelişmeler konuşuluyor

23.06.2023 - 10:56 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık Dergisi, mimarlar, iç mimarlar, yapı sektörü profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler tarafından her ay beklenen bir yayın olmaya devam ediyor. Milliyet Mimarlık Dergisi’nin 29. sayısı 25 Haziran Pazar günü Milliyet Gazetesi ile birlikte ücretsiz olarak okurlarıyla buluşuyor.

Milliyet Mimarlık Haziran sayısında sektöre dair gelişmeler konuşuluyor

25 Haziran Pazar günü raflarda yerini alan yeni sayısında sektöre ait gelişmeleri okuyucularıyla buluşturmaya devam eden Milliyet Mimarlık’ta Ara Güler Müzesi, Monochrome ve Leica markalarının ortak mekanı olarak kullanılmak üzere, deneyim ve iç mimari tasarımı Wangan tarafından gerçekleştirilen Galataport AGLM projesi inceleniyor.

Haberin Devamı

Yeni sayının kapak sayfasında NSMH’nin geleneğe tutunarak “yeni bir şey” üretme hedefiyle ele aldığı Balçova Cemevi yapısına yer veriliyor. Yapının tasarlanma hikayesinin ardında, geçmişten bugüne gizlilik endişesiyle dışa kapalı ve kendini belli etmeyen bir dille tasarlanmış olan ibadet yapılarının daha okunaklı bir biçimde nasıl inşa edilebileceği sorusu bulunuyor. Dünyadan sayfalarında ise Yazgan Tasarım Mimarlık tarafından Romanya’nın Yaş kentinde tasarlanan Palas Kampüs yapısı ile Mimar Lina Ghotmeh’in tasarladığı 22. Serpentine Pavilyonu okuyucuyla buluşuyor. Haziran sayısının dosya sayfalarında ayrıca kullanıcılarına fiziksel ve ruhsal esenlik vermeyi hedefleyerek mimarinin iyileştirici gücünü kullanan farklı projeler sunuluyor. Bulunduğu çevreyle uyumlu bu yapılar, insan sağlığını iyileştirmek için sürdürülebilirliği ve doğal malzeme kullanımını ön plana çıkarıyor.

Haberin Devamı

Mimarlık ortamındaki yerel ölçekteki yarışmalar, etkinlikler, önemli gelişmeler ve Suha Özkan’ın “İstanbul Modern: Türkiye’ye Armağan Bir Başyapıt” başlıklı yazısı son sayıda aktarılıyor. Avcı Architects kurucusu Mimar Selçuk Avcı ile ulusal ve uluslararası ölçekte yürüttüğü güncel mimarinin ve kentsel tasarım projelerinin yanı sıra stüdyonun yeni ortaklık yapısının, GEMSS’23’ün, The Circle’daki yeniliklerin, aynı çatı altında bir kuluçka merkezini de kapsayacak olan yeni bir mimarlık hub’ı oluşturma hedeflerinin konuşulduğu söyleşi Milliyet Mimarlık Haziran sayısında meraklılarına sunuluyor.

Milliyet Mimarlık dergisinin dolu dolu içeriğini ay boyunca Turkcell Dergilik’te Milliyet ile birlikte okuyabilir, www.milliyet.com.tr ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a artık Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün.