Mimarlık Geleceği Kazanmak İçin Dış Cephe Isı Yalıtımı

Geleceği Kazanmak İçin Dış Cephe Isı Yalıtımı

30.01.2023 - 03:38 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin lider dış cephe ısı yalıtım markası Dalmaçyalı, 9-15 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla ısı yalıtımının iklim krizi ile mücadelede acil önlemler arasında yer aldığına dikkat çekti.

Geleceği Kazanmak İçin Dış Cephe Isı Yalıtımı

Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, “Binalar dünya genelinde karbon salımının yaklaşık yüzde 37’sinden sorumlu. Enerji tüketiminde yüzde 60’a varan oranda tasarruf imkanı veren dış cephe ısı yalıtımı, küresel ısınmanın önüne geçecek enerji verimliliği çalışmalarında en yüksek etkiye en ekonomik yatırım ile ulaşmanın yollarından biridir” dedi. Dünya genelinde, geleceğimizi korumak adına tüm ülkelerden küresel sıcaklık artışını 2 derecenin altında tutarak 1,5 dereceyle sınırlandırma hedefine uygun çalışmaların yapılması beklendiğini söyleyen Küçükoğlu; “Bu hedefe ulaşabilmek adına Avrupa Birliği, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarının 1990 yılı seviyelerine göre yüzde 55 azaltılmayı hedefleyen Fit for 55 programını deklare etti. Bu noktada sınırlı ve sorunlu enerji kaynaklarının en doğru ve en verimli şekilde kullanımı büyük önem taşıyor” diye konuştu. 2003’ten bu yana Betek çatısı faaliyet gösteren Dalmaçyalı markasıyla ısı yalıtımı ve enerji verimliliği bilincinin gelişmesine katkıda bulunduklarını aktaran Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, küresel ısınmanın ve sebep olduğu iklim krizinin önüne geçebilmek için tüm dünyanın gösterdiği mücadelede en önemli yöntemlerden birinin dış cephe ısı yalıtımı olduğunu belirtti. Küçükoğlu “Karbon nötr bir dünyaya ulaşmak için çalışmak zorundayız. Dünyayı kurtarmanın başka çaresi yok. Çünkü bu hedeflere ulaşamazsak bugün kazandıklarımızın gelecekte bir faydası olmayacak. Hedef, 2050’de karbon nötr bir Avrupa kıtasına ulaşmak. 2050 yılına kadar dünyada konut sayısı ikiye katlanacak ve bugün var olan konutların yüzde 90’ı 2050 yılında da olacak. Yani dünyadaki bütün konutların enerji verimli üretilmesi, eskilerin de enerji verimli hale dönüştürülmesi lazım. Bu sebeple ülkelerin iklim krizinin önüne geçmeye çalışırken ısı yalıtımı konusunda ciddi adımlar atması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Geleceği Kazanmak İçin Dış Cephe Isı Yalıtımı
Banyo Tasarımlarında İnovatif Çözümler

Sunduğu akıllı çözümler ve farklı tarzlara hitap eden ürünleriyle dünyanın önde gelen markaları arasında yer alan Roca, banyo deneyimini iyileştiren tasarımlara imza atıyor. Roca’nın yenilikçi çözümleri arasında yer alan Stonex® malzeme ile üretilen duş tekneleri ve küvet modelleri, banyo alanlarına hem çekicilik hem işlevsellik katıyor. Roca’nın inovatif çözümlerinden Stonex® malzeme, yüksek kaliteli reçine ve minerallerin eşsiz birleşimi ile elde ediliyor. Roca’ya patentli Stonex® formülü ile üretilen küvetler ve Terran Duş Tekneleri, banyo alanlarında fonksiyonel bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Kullanıcının montaj esnasında istediği ölçüde keserek boyutlandırabildiği Terran Duş Tekneleri’nin çerçeveli, çerçevesiz, dikdörtgen, kare ve açılı modelleri de bulunuyor. Beyaz, arduaz, siyah, inci, onyx, bej ve kahve olmak üzere yedi farklı renk seçeneğine sahip Stonex® Terran duş tekneleri; farklı tasarım ve farklı renkleriyle, estetik banyolara hayat veriyor. Çeşitli mekanlardaki farklı özelliklere ve boyutlara sahip banyolara rahatlıkla uygulanabilen Terran Duş Teknesi, oteller ve renovasyon projeleri için de ideal bir seçenek olarak öne çıkıyor. Doğadaki taş ve kaya yüzeylerinden ilham alan Stonex®, reçine ve doğal mineral bileşimi ile dokulu kaplaması sayesinde doğallık hissi uyandırırken, üretimi sırasında ortaya çıkan pürüzlü yapı ürünlerine kaymazlık özelliği kazandırıyor. Güvenli olduğu kadar konforlu bir kullanıma da sahip olan Stonex®, yüksek kaliteli reçine ve mineral bileşimi ile her zaman sıcaklığını koruduğundan banyo öncesinde zeminin ısıtılmasına ihtiyaç duyulmuyor. Darbelere, kimyasal ürünlere ve UV ışınlarına karşı üst düzey dayanıklılığa sahip Stonex®, bu yönüyle uzun yıllar orijinal rengini koruyor.

Haberin Devamı

Geleceği Kazanmak İçin Dış Cephe Isı Yalıtımı
TV’de Göz Sağlığı Sertifikasyonu

Samsung, 2023 model Neo QLED ve Lifestyle TV serileri ile Almanya merkezli bağımsız mühendislik ve sertifikasyon kuruluşu Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) tarafından göz koruma sertifikasına layık görüldü. Sertifikayla birlikte, Samsung’un tüketici odaklı ürün tasarımı ve teknolojileri konusundaki çalışmaları bir kez daha teyit edilmiş oldu. Sertifika, Samsung TV’lerin kullanıcılara sunduğu “göz koruma” modu dikkate alınarak verildi. Göz koruma modu, TV izleme deneyimi için daha uzun vakit ayıran kullanıcılar için en iyi izleme deneyimini sunuyor. Işıklanma ve renk sıcaklığını dengeleyerek, doğal dış mekan ışığına eşdeğer bir izleme ortamı sağlıyor

Haberin Devamı

Geleceği Kazanmak İçin Dış Cephe Isı Yalıtımı
AAD Estetiği Tasarımla Buluşturuyor

Doctor B olarak da bilinen dünyaca ünlü estetik, plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur’un Zorlu Center, Quasar İstanbul ve Bursa’da bulunan hastanelerinin tasarımlarını üstlenen AAD Architects, insana yapılan mucizevi estetik dokunuşu hikayelendirerek mimariye aktarıyor. İlk etapta Zorlu Center’da, sonrasında ise Quasar İstanbul’da açılan Doctor B Estetik Hastaneleri’nin tasarımcısı AAD Architects, sadece bir hastane mekanı olmaktan öte insana dokunan, içindeyken farklı hissettiren, davetkar mekanlar yaratıyor. Sağlık mekanlarının tasarımlarında her zaman özgün, sıradışı ve sanat odaklı bir yaklaşımla hareket eden AAD Architects kurucusu Mimar Ayşegül Güner, “sorgulayan, düşünen ve düşündüren mekanlar” olarak tanımladığı Doctor B Estetik Hastaneleri’nde öncelikli hikaye olarak insana duyulan saygı, hayranlık ve merak duygularına odaklanmış. Doctor B hastanelerinin tasarımında Op. Dr. Bülent Cihantimur’un mesleği olan estetik cerrahinin insan bedeninde ve ruhunda yaratabileceği değişikliklerden yola çıktıklarını aktaran Mimar Ayşegül Güner “Doctor B, öyle büyük bir fark yaratıyor ki, yaptıkları insanın doğasına bir başkaldırı gibi” sözleriyle vurguladığı bu estetik değişikliklerin yapılan tasarım ile birleşmesini ve buluşmasını hedeflediklerini vurguluyor ve ekliyor: “Doctor B Estetik Hastaneleri’nde insana yapılan dokunuşu, bizler de benzeri bir hikaye ile mimariye uyarlamaya çalıştık."

Haberin Devamı

Geleceği Kazanmak İçin Dış Cephe Isı Yalıtımı
Geberit ile Banyoda Işıltılı Yansımalar

İsviçreli sıhhi tesisat markası Geberit’in tüm alanı yumuşak bir şekilde aydınlatan banyo serisi ONE, sadeliği zarafete dönüştürüyor. Danimanka’nın dünyaca ünlü Hygge felsefesinin izinden giden Geberit’in ONE banyo serisi, zamansız görünümüyle kullanıcı alışkanlıklarına yenilikçi bir bakış kazandırıyor. Serinin günün farklı saat dilimlerine özel sezgisel aydınlatma sağlayan aynası, banyoyu yeni bir deneyim alanı haline getiriyor. ONE serisindeki mevcut aynalı dolaplarda yer alan aydınlatma teknolojisi, kullanıcısına istediği modda çalıştırma özgürlüğü sunarak ferah bir ortam yaratıyor. Tamamen duvara entegre yapısıyla banyoyla bütünleşen aynalı dolap, ışığı sayesinde Hygge felsefesinin izinden gidiyor. Yalnızca gölgesiz gerçek bir ayna görüntüsüne sahip olmayan ComfortLight, farklı ihtiyaçlara göre geliştirilen ışık kaynaklarıyla tasarlandığı için tüm banyoyu aydınlatıyor. Otomatik ışık kontrolünün sürekli kısılabilir tasarımı sezgisel olmasının yanı sıra kullanım açısından da kolaylık sağlıyor. Işığın gücünü farklı aydınlatma konseptleriyle çeşitlendiren aynalı dolap; gece için yönlendirme ışığı, rahatlama için mum ışığı, günlük kullanım için standart ışık ve her ayrıntıyı görmeye yarayan çalışma ışığı ile farklı ihtiyaçlara cevap veriyor.

Haberin Devamı

Geleceği Kazanmak İçin Dış Cephe Isı Yalıtımı

Türkiye’nin İlk Moxy Oteli’ni Designist Tasarlıyor!

Marriot International’ın dinamik, cesur ve genç markası Moxy, Beyoğlu’ndaki tarihi Afrika Han’da Venue International tarafından hayata geçiriliyor. 2024’te açılması planlanan, 168 odalı Türkiye’nin ilk Moxy Oteli, Aslı Arıkan Dayıoğlu liderliğindeki Designist tarafından tasarlanıyor. Standart otel konseptlerinden çok farklı bir tasarım çizgisine sahip olan Marriott International bünyesindeki Moxy Hotels zincirinin Türkiye’deki ilk oteli Moxy Afrika Han’ın yeni nesil turistleri hedefleyen eğlenceli, dinamik ve şık bir yaşam tarzı sunması ve Beyoğlu’nun dinamik karakteriyle özdeşleşmesi hedefleniyor. Minimal oda tasarımının sıra dışı genel mekan tasarımıyla dengelendiği markada, Grab&go konsepti uygulanıyor. Kullanıcıyı genel mekanda sosyalleşmeye teşvik eden yapıda, lobi, bar, retail alanları bir arada akışkan bir şekilde kurgulanıyor. Gece/gündüz tüm buluşmalara ev sahipliği yapacak genel mekanın Beyoğlu’nun ruhunu taşıması amaçlanıyor. Designist, yapıya kimlik veren mimari elementleri zekice kullanarak, Moxy’nin enerjik, eğlenceli, endüstriyel konseptini mekanın tarihiyle bütünleştirmeyi planlıyor. 15 yıldır çeşitli büyük zincirlerin otel tasarımına imza atmış olan Aslı Arıkan Dayıoğlu ve ekibi, tarihi yapının teknik olarak zorlayıcı olduğunu, fakat bunun yeni teknikler geliştirmek için bir avantaj olduğunu belirtiyor. Tarihi yapı olmasının getirdiği zorunlulukların en iyi şekilde üstesinden geleceklerini ve bu konuda çok heyecanlı olduklarını belirten İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu, projenin bulunduğu bölgenin tarihine saygı gösteren ve çevresine katma değer katan bir merkez olarak hayata geçeceğine inanıyor.