Mimarlık Milliyet mimarlık ile yenilikçi projeler

Milliyet mimarlık ile yenilikçi projeler

24.11.2023 - 11:20 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi ve YAPI Dergisi iş birliğiyle hazırlanan Milliyet Mimarlık, 26 Kasım tarihinde yayınlanan sayısında güncel tasarım ve inovasyon içeriklerini okurlarıyla buluşturuyor.

Milliyet mimarlık ile yenilikçi projeler

Milliyet Mimarlık Kasım sayısı ilham verici proje röportajları ve haberleriyle yapı sektörüne dair yenilikleri meraklısıyla buluşturuyor. Derginin kapak sayfasında Office İstanbul Architects tasarımı Rubrum Ofis’e yer veriliyor. Yapı, farklı açılarda yarattığı yüksek estetik algısı ve toprak esaslı mineral sıvasıyla arazinin kendisinden üretilen ve çoğalan, yerden beslenerek üretme halinin bir temsili olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Derginin dünyadan bölümünde ise müzisyen bir ailenin sanat etkinlikleri için izleyicilerle bir araya gelebilecekleri bir mekan olarak Wallmakers tarafından tasarlanan Nisarga Sanat Merkezi ile WOHA’nın Singapur’da yeşil bir simge olarak projelendirdiği yüksek katlı Pan Pacific Orchard oteli inceleniyor. Doğa dostu mimari dil kullanımı ile dikkat çeken BAB Architects’in Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlük Binası ve Açık Ofisi de son sayıda ele alınıyor. Londra Tasarım Bienali’nde önemli başarılara imza atan Melek Zeynep Bulut ile gerçekleştirilen söyleşide; Atatürk Kültür Merkezi önüne taşınan “Açık Yapıt” eseri konuşuluyor. Röportajda sanatçının disiplinler arası bir düzlemde gerçekleştirdiği kolektif belleğe hitap eden diğer kamusal yerleştirmeleri üzerine düşünceleri de aktarılıyor. Dosya sayfaları doğayı dinlemeye teşvik eden, zanaatkarlığa değer veren, sürdürülebilir malzeme ve yapım teknikleriyle inşa edilen “yavaş mimarlık” örneklerine yer veriyor. Milliyet Mimarlık’ta mimarlık ortamındaki yarışmalar, etkinlikler ve önemli gelişmelerin yanı sıra Suha Özkan’ın “Konut İnşa Etme Özgürlüğü John F. C. Turner” başlıklı yazısı da bulunuyor.

Haberin Devamı

Milliyet Mimarlık dergisinin içeriklerini www.milliyet.com.tr üzerinden okuyabilir ve www.yapidergisi.com web siteleri üzerinden e-dergi olarak indirebilirsiniz. Ayrıca Milliyet Mimarlık’a artık Getir, Trendyol ve Shopier uygulamaları aracılılığıyla 81 ilde ulaşabilmeniz mümkün.