Mimarlık “Yeşil Beton” Projesi Mimarlık Yıllığı’nda

“Yeşil Beton” Projesi Mimarlık Yıllığı’nda

01.06.2021 - 17:42 | Son Güncellenme:

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın, çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması’nın ilkinde profesyonel kategoride 3.’lük ödülü kazanan “Yeşil Beton” projesi, Türkiye Mimarlık Yıllığı 2020’ye seçildi.

“Yeşil Beton” Projesi Mimarlık Yıllığı’nda

TOBB ETÜ Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aktan Acar ve Mimar Yıldırım Yazganarıkan tarafından yarışma kapsamında tasarlanan yapı, ÇEİS’in İstanbul’daki Genel Merkezi’nin bahçesinde hayata geçirildi. Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 2020 yılının kayda değer işlerinden biri olarak yıllığa girmek ve sergilenmek üzere seçilen 41 proje arasında yer almaya hak kazanan Yeşil Beton’u “Geçirimli beton halkalardan oluşan bir biyoçeşitlilik kulesi” diye açıklayan müellif Dr. Aktan Acar, projenin kentleri bütün türler için daha yaşanabilir hale getirmek için özel olarak tasarlandığını belirtiyor.

Haberin Devamı

Sürdürülebilir bir geleceğe işaret eden Yeşil Beton’u ÇEİS Merkezi’nin bahçesinde uygulamaya geçirdiklerini ifade eden ÇEİS Genel Sekreteri Dr. H. Serdar Şardan ise “Projenin çimento ve betonun algısında yaratabileceği köklü değişim bizim için çok kıymetli. Yarışmamız kapsamında tasarlanan bu özgün çalışmanın ev sahibi olmaktan gurur duyuyoruz” diyor.