Emlak Moda’da yaşam: ilham verici bir semt

Moda’da yaşam: ilham verici bir semt

28.04.2021 - 17:20 | Son Güncellenme:

Sokakları denize çıkan, yüzlerce yıllık çınar ağaçlarının evleri gölgelediği Moda, şirin cafeleri, dondurması, meşhur ve büyük çay bahçesi ile yaşayanları ile kendine özgü bir semt. İşte Moda’da yaşam ve emlak piyasası hakkında her şey.

Moda’da yaşam: ilham verici bir semt

Kadıköy’ün, kedileri, sanatçıları, dondurması ve denize çıkan sokaklarıyla, müdavimler yaratan güzel semti Moda, popülerliğini hiç kaybetmiyor. Yeşilçam filmlerinden çıkmış gibi duran ve yıllara meydan okuyan çay bahçesi, çocuk parkı, çınar ağaçlı sokakları ve şirin cafeleriyle ziyaretçileri kendine çekiyor. Moda’yı bir kez ziyaret eden buraya yerleşmeyi de düşünüyor.

Haberin Devamı

Bahariye Caddesi ya da Kadıköy Çarşısı’nı geçtikten sonra ulaşılan Moda, çok sayıda konut barındırıyor. Büyük burun ve küçük burunda denize nazır birer çay bahçesi yer alıyor. Bu yapıların dışında tüm alan konutlarla dolu. Depreme dayanıklı, kaya zemin üzerinde olan Moda’da yeni binalar da eskileri de oldukça ferah ve bakımlı. Bazı sokaklarda apartmanların neredeyse tamamının arka bahçeleri var. Moda’da oturanlar, sinema, tiyatro, opera salonu, dini yapılar, barlar, çarşı, mağazalar, içkili, içkisiz restoranlar, cafeler ve kitap evleriyle dolu bir kültür ortamında yaşıyorlar. Yıllardır burada yaşayan sakinleri gibi, öğrencilerin de ev tuttukları bir yer olan Moda, yabancıların da kalmayı tercih ettikleri semtlerin başında geliyor.

Haberin Devamı

Sokak hayvanlarına değer verilmesi, çevre bilincinin güçlü olması, eğitim seviyesinin yüksekliği gibi unsurlar, sokak müzisyenlerinin şenlendirdiği sokaklar, Moda’nın kendine has bir ortam olmasını sağlıyor.

Yıllar boyunca Barış Manço’nun mektup adresi olarak tüm Türkiye’nin öğrendiği Moda’da en büyük dezavantajın ulaşım olduğu söylenebilir. Özel araç dışında, dolmuş ve nostaljik tramvay seçeneklerinin olduğu Moda’da trafik genel anlamda hep yoğun olur. Özellikle hafta sonları güzel havalarda ziyaretçi akınına uğrayan Moda’da park yeri bulmak da bir derttir. Yine de İstanbul’un en güzel semtlerinden olan Moda’da yaşama şansınız varsa mutlaka değerlendirmelisiniz.

Moda’da evlerin içlerinde dekorasyona giderek daha fazla önem verilmeye başlandı. Kiralık evlerde birbirinden hoş tasarımlar alıcılarını beklerken, bahçeli veya teraslı evler, bir yazlık havasında olan balkonlu daireler gençlerin ilgisini çekiyor. Satılık evler arasında yeni olmayanlar 800.000 TL’den başlarken, yeni binalardaki daireler 2.500.000 civarında satışa sunuluyor, ortalama 2+1 kiralık evler ise 3.000-3.500 TL dolaylarında seyrediyor.