Püf Noktaları Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Son Güncellenme:

.

Oje Lekesi Nasıl Çıkar

Renk renk, tüm zevklere hitap eden ojeler tüm kadınlar için vazgeçilmez kozmetik ürünleri arasında yer alır. Bakımlı görünmek isteyen ve kendine özen gösteren tüm kadınlar için kıyafetlerine uygun ojeler kelimenin tam anlamıyla kurtarıcıdır. Siz de tüm kadınlar gibi oje sürmeyi seviyorsunuz, peki ya yanlışlıkla döküldüğü zamanlarda ne yapacağınızı şaşırıyor musunuz? Ojeler kurumadan tırnaklarınız eşyalara değdiğinde ya da daha da kötüsü oje şişesi bir anda yere düşüp oje döküldüğünde ne yapıyorsunuz? Böyle durumlarda maalesef oldukça inatçı izlerle boğuşmak zorunda kalabilirsiniz. "Oje lekesi nasıl çıkar?" sorusuna cevaben hayatınızı kolaylaştıracak yöntemler burada! Siz de korkmadan güzelleşmek ve oje lekelerinden ebediyen kurtulmak istiyorsanız, bu yöntemleri kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hızlı bir şekilde müdahale edin

Oje Lekesi Nasıl Çıkar

İnsanlık hali, oje şişelerinizi düşürebilir, oje sürerken damlatabilir ya da oje henüz kurumadan kıyafetlerinize ya da halılarınıza bulaştırabilirsiniz. Ancak bunu fark ederseniz ve henüz oje kurumadan ıslak temiz bir bezle silerseniz; leke oluşmadan engelleyebilirsiniz. Oje kurumadan sildiğiniz takdirde mümkün olduğunca ovalamayın ve ojeyi yaymayın. Bulaşan oje kurumadan müdahale ettikten sonra ister istemez iz kalacaktır. Ojenin geri kalanından da kurtulmak için diğer yöntemlere geçebilirsiniz.

Beyaz veya açık renk halılardan oje lekesi nasıl çıkar?

Oje Lekesi Nasıl Çıkar

Beyaz veya açık renkli halılara bulaşan oje lekelerini çıkarmak için temiz bir pamuk parçasına renksiz oje çıkarıcı damlatın. Bazı asetonlar renklidir ve bu asetonların kullanılması açık renk halılarınızın üzerindeki lekelerin daha fazlalaşmasına neden olabilir. Oje çıkarıcısı sürdüğünüz pamuğu nazikçe lekenin bulunduğu kısma sürün ancak yine lekeyi yaymamaya özen göstermeyi ihmal etmeyin. Bu işlemi yaparken kullandığınız pamuk renklenecektir. Renk değişimi olduğunda temiz pamuk kullanın. Böylece lekelerin yayılma riskini minimize etmiş olursunuz.

Haberin Devamı

Koyu renkli halılardan oje lekesini çıkarın

Oje Lekesi Nasıl Çıkar

Koyu ya da çok renkli halılara bulaşan oje lekesi nasıl çıkar derseniz, ilk bakışta çok kolay görünse de özenli davranmalısınız. İlk etapta lekeyi fark etmeyebilirsiniz, bu durumda anında müdahale etmeniz zor olacaktır. Koyu renkli halılardaki oje lekesi nasıl çıkar sorusunun birden fazla yanıtı vardır. Aseton kullanabilirsiniz ancak ispirto kullanırsanız amaçlarınıza daha hızlı ulaşırsınız. Kurumuş ojeye denk gelirseniz, öncelikle ucu küt ve sağlam bir nesneyle kazımalı ve sonrasında önerdiğimiz yöntemleri uygulamalısınız.

Oje lekelerine çare bulabilirsiniz

Oje Lekesi Nasıl Çıkar

Ojeler halı haricinde giysilere ve koltuklara da bulaşabilir. Hatta kurumuş koyu renkli ojeler beyaz eşyalara bulaşabilir. Oje lekeleri nerede olursa olsun, çıkarmak için öncelikle küçük alanlarda deneme yapmalısınız. Oje lekesini emen bez ya da pamukları yeniden kullanmamaya özen göstermeli ve mümkünse oje damladığı anda müdahale etmelisiniz.